« Föreg. Nästa »

Kommunen skapar EN väg in för företagen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Bollebygds kommun

Kommunen skapar EN väg in för företagen


Christer Falk 2015-05-18

Ann-Marie Nilsson
Ann-Marie Nilsson

Kommunen satsar på näringslivsfrågorna för ett bättre företagsklimat. Målet är att senast 2018 vara bland de 50 högst rankade kommunerna i Svenskt Näringslivs företagsranking. En del i satsningen är att underlätta för företagen genom att skapa en väg in för alla frågor

Därför har politikerna tillsatt en ”företagslots”, som en del av en tjänst, som bland annat ska förenkla för företagen i kontakterna med kommunen och samverka med både företagarföreningar och nätverk. Uppdraget har planeringssekreterare Ann-Marie Nilsson. Hon är nu vägen in till kommunen för företagen.

 

- Det är ett spännande och utmanande uppdrag! Min roll blir att vara dörren in, för att företagarna ska få snabba svar på sina frågor. Min uppgift är att se till att de får den information och det stöd de behöver. Ett bra bemötande är viktigt, säger Ann-Marie Nilsson.

 

Bil bättre
Bakgrunden till satsningen är resultatet i Svenskt Näringslivs senaste ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Bollebygd tappade 112 placeringar jämfört med förra året och hamnade på plats 201. Nu är målet att förbättra den placeringen. I rollen som företagslots ska Ann-Marie Nilsson hjälpa företagen att hitta rätt, inte bara i kommunen, utan även till det stöd och den hjälp som erbjuds av andra organisationer i samhället.  

 

- Det är ett betydelsefullt uppdrag. Näringslivet är en viktig kugge i hjulet för att skapa en bra kommun där alla trivs och kan verka tillsammans. Ett bra företagsklimat ökar möjligheterna till att skapa tillväxt, arbetstillfällen och resurser till välfärden, faktorer som bidrar till att Bollebygd kan bli mer attraktiv, både som bostadsort och etableringsort.

 

Viktigt samarbete
Hon menar att samarbetet mellan kommunen och näringslivet är viktigt för att förbättra företagsklimatet. Målet är att det ska vara enkelt att vara företagare i Bollebygds kommun och företagare ska känna att de får möjlighet att vara delaktiga.

 

För mer information, kontakta:
Ann-Marie Nilsson, planeringssekreterare, 033-430 55 33, ann-marie.nilsson@bollebygd.se


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com