« Föreg. Nästa »

Bollebo bygger nytt på Odinslund


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebo bygger nytt på Odinslund


Christer Falk 2019-06-13

Bakom de tre nya hyreshusen ligger Bollebygds bibliotek.
Bakom de tre nya hyreshusen ligger Bollebygds bibliotek.

Mellan detta befintliga hyreshus och biblioteket byggs nu 24 nya lägenheter.
Mellan detta befintliga hyreshus och biblioteket byggs nu 24 nya lägenheter.

Nu är bygget av 24 nya lägenheter på Odinslund igång. Ett bygge som kommer att stå klart hösten 2020.


Många vill flytta till Bollebygd och idag har Bollebo, Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder, en kö på cirka 2000. En kö som säkert består av köande som vill flytta till kommunen men även Bollebygdsbor som vill sälja villan och hyra lägenhet istället.
– Hur många i kön som är ”heta” är väldigt svårt att svara på, säger Bollebos VD Helene Persson Alsin och fortsätter.
– Lägger vi ut en lägenhet här i Bollebygd så får vi minst 100 intresserade varje gång så visst är intresset stort när det gäller våra lägenheter.


55 miljoner
Bygget på Odinslundsvägen är beräknat till 55 miljoner. En rejäl investering som kommer att ge Bollebygd 24 nya lägenheter. Det exakta läget för nybygget är strax väster om biblioteket.
– De hår lägenheterna kommer att fördelas på ettor, tvåor, treor och fyror, berättar Helene Persson Alsin vidare.

Kön erbjuds
Än har man inte ”släppt” de nya lägenheterna men när så sker kommer de som står i Bollebos kö att få erbjudande om lägenheterna.

 


Bakom dungen ligger biblioteket.
Bakom dungen ligger biblioteket.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com