« Föreg. Nästa »

Bollebygd klättrar i årets företagsranking


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommuns hemsida:

Bollebygd klättrar i årets företagsranking


Christer Falk 2018-10-04


Bollebygd klättrar 28 placeringar och hamnar på plats 145 i Svenskt
Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.

Förra året hamnade Bollebygd på plats 173 av 290 och har i år klättrar upp 28 placeringar jämfört med året innan.
– Det är glädjande att vi klättrar men vi är fortfarande långt ifrån vårt mål om plats 50 eller bättre. Men rankingen visar på att vårt arbete tillsammans med våra företagare börjar göra skillnad, säger Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

Knappt hälften av 200 företag svarade på enkäten

Totalt svarade 85 av kommunens 200 företag i undersökningen vilket är en svarsfrekvens på 48 procent. Företagsklimatet i kommunen har förbättrats i 9 av 12 enkätfrågor. De medverkande företagarna upplever framförallt att konkurrensen från kommunen har förbättrats från tidigare år och stigit från 3.8 till 4.4 på en femgradig skala. Även den upplevda attityden till företagande från både allmänheten och skola har förbättrats i årets undersökning. Undersökningen visar också på tre frågor som fått sämre betyg i kommunen, bland annat Tele och IT-nätet.

Fler företagsbesök och mer samlad information till företagare

Det pågår ett långsiktigt arbete tillsammans med företagen för att höja kvalitet och service för ett bättre företagsklimat. För att förenkla för företagen har kommunen skapat en väg in för alla frågor. Näringslivschef, Ann-Marie Nilsson, hjälper företagen att hitta rätt, inte bara i kommunen utan även till det stöd och den hjälp som erbjuds av andra organisationer i samhället.

Under året har kommunledningen besökt flera företag i kommunen och även haft frukostmöten för företagare med aktuell information. Företag kan kontakta samt anmäla sig till kommunens frukostmöten via ett formulär på webbplatsen. På sidan Företag, stöd och rådgivning kan man anmäla sig för mer information om kommunens frukostmöten, föreläsningar, nya lagar och om att starta eget. Det även möjlighet att prenumerera på kommunens upphandlingar.

– Vi önskar och hoppas på en fortsatt dialog med företagen i kommunen för att tillsammans stärka vårt varumärke. Hör gärna av er till oss, säger Ann-Marie Nilsson Näringslivschef.

Om rankingen

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Rankingen innehåller totalt 18 faktorer som viktas olika tungt. 2018 års ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning till företagen som genomfördes under perioden januari-april 2018 och ytterligare en tredjedel statistik från SCB och UC.

Ta del av hela företagsrankningen på företagsklimat.selänk till annan webbplats.


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com