« Föreg. Nästa »

Utställningshelg i stationshuset


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Utställningshelg i stationshuset


Christer Falk 2024-03-21

Helena Pokka och Anneli Malmqvist hälsar<br />välkomna till Hultafors station och deras utställningar.
Helena Pokka och Anneli Malmqvist hälsar
välkomna till Hultafors station och deras utställningar.


Konstnärerna Helena Pokka och Anneli Malmqvist ställer ut i Hultafors station på lördag och söndag. Helena Pokka gör sin andra utställning med sin konst på kaffefilter och Anneli Malmqvist ställer ut ett 40-tal tavlor, del flesta abstrakta.


Helena Pokka hade sin första utställning på Galleri Odinslund i Bollebygd och har nu tagit fram en bok med sina alster kompletterade med små korta underfundiga texter.
– Något jag gått och funderat på under en längre tid – men nu är boken verklighet och ser fram emot att både jag och boken får möta publiken, säger Helena Pokka samtidigt som hon funderar på var hon ska hänga nästa tavla.

Anneli Malmqvist målade en del i sin ungdom och har nu tagit upp sitt intresse igen.
– Till en början målade jag gärna blommor men mer och mer har det abstrakta tagit över. Någonstans infinner sig en känsla och den försöker jag få ned på duken, säger Anneli som ägnar en och annan kväll åt sitt måleri.

Helena Pokka är däremot en morgonpigg konstnär.
– Jag vaknar tidigt, sätter på kaffet och ger mig hän åt skapandet, skrattar Helena som mötte Anneli när de båda besökte stationshuset Kuriosa Café här i stationshuset i Hultafors. 

–Jag kände igen Helena, eftersom hon föreläst vid någon kurs jag deltog i och där tog tanken om en gemensam utställning fart. Jag själv hade redan bokat in mig här och eftersom ett av rummen var ledigt så passade det utmärkt att Helena kunde visa sin konst där, berättar Anneli.

 Utställningen är öppen mellan 10.00-14.00 lördagen den 23 och söndagen den 24 mars.

 

Välkomna hälsar de båda konstnärerna!


Helena Pokka med sin nyutkomna bok.
Helena Pokka med sin nyutkomna bok.


Anneli Malmqvist vid några av sina tavlor.
Anneli Malmqvist vid några av sina tavlor.



Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2024
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.

Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk



Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com