« Föreg. Nästa »

Imorgon– sista dagen för Levins Skor i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Imorgon
– sista dagen för Levins Skor i Bollebygd


Christer Falk 2017-06-09

Efter 23 år som skohandlare i Bollebygd stänger nu Janne Pihl sin butik.
Efter 23 år som skohandlare i Bollebygd stänger nu Janne Pihl sin butik.

I 23 år har Janne Pihl sålt skor i Bollebygd. Imorgon stänger han butiken och ägnar sig på heltid åt sin butik, Levins Skor i Borås.
– Jag tänker fortsätta några år till i Borås men sedan får vi se, säger Janne Pihl som tycker att fler Bollebygdsbor borde handla på hemmaplan.


Enligt Janne Pihl så är det ungefär 10 procent av Bollebygdsborna som handlar skor på hemmaplan.
– Det borde vara fler som gynnar den lokala handeln – det skulle nog alla tjäna på, menar Janne Pihl som under sina 23 år i Bollebygd varit med om en utveckling som gått rakt emot kommunens utveckling.
– Många har ju flyttat in men köptroheten har inte ökat i samma utsträckning, säger skohandlaren som imorgon stänger sin butik i Bollebygd.

 

Roligt
När jag ber skohandlare Pihl om några särskilda minnen från tiden här i Bollebygd låter svaret så här.
– Det har alltid varit roligt att försöka erbjuda Bollebygdborna bra skor till bra priser. Vi har valt skor från leverantörer som har en hög kvalitet men ändå haft priser som varit överkomliga. Vi kan säga att vår omsättning här i Bollebygd under de första åren var i stort sett lika stor som i Borås. Idag är det tyvärr inte så. Köptroheten har minskat och det finns naturligtvis anledningar till det. Inte minst näthandeln som hela tiden ökar, konstaterar Janne Pihl.

 

Nyöppning i augusti
När Levins Skor stänger ner butiken så innebär det ett avbrott för skohandeln i den här lokalen i ett par månader.
– I slutet av augusti öppnar Jouanita Larsson skoaffär i de här lokalerna och jag hoppas verkligen att Bollebygdsborna tar tillvara på möjligheten att handla bra skor på hemmaplan, säger Janne Pihl och återgår till att serva kunder i sin butik – näst sista dagen i Bollebygd.

 

  


En glädje i att vara handlare är att möta kunder.
En glädje i att vara handlare är att möta kunder.


Det börjar bli tunt i hyllorna hos Levins Skor i Bollebygd. Men fortfarande går det att göra fynd.<br />Sista chansen imorgon, lördagen den 10 juni.
Det börjar bli tunt i hyllorna hos Levins Skor i Bollebygd. Men fortfarande går det att göra fynd.
Sista chansen imorgon, lördagen den 10 juni.Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com