« Föreg. Nästa »

Imorgon– sista dagen för Levins Skor i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Imorgon
– sista dagen för Levins Skor i Bollebygd


Christer Falk 2017-06-09

Efter 23 år som skohandlare i Bollebygd stänger nu Janne Pihl sin butik.
Efter 23 år som skohandlare i Bollebygd stänger nu Janne Pihl sin butik.

I 23 år har Janne Pihl sålt skor i Bollebygd. Imorgon stänger han butiken och ägnar sig på heltid åt sin butik, Levins Skor i Borås.
– Jag tänker fortsätta några år till i Borås men sedan får vi se, säger Janne Pihl som tycker att fler Bollebygdsbor borde handla på hemmaplan.


Enligt Janne Pihl så är det ungefär 10 procent av Bollebygdsborna som handlar skor på hemmaplan.
– Det borde vara fler som gynnar den lokala handeln – det skulle nog alla tjäna på, menar Janne Pihl som under sina 23 år i Bollebygd varit med om en utveckling som gått rakt emot kommunens utveckling.
– Många har ju flyttat in men köptroheten har inte ökat i samma utsträckning, säger skohandlaren som imorgon stänger sin butik i Bollebygd.

 

Roligt
När jag ber skohandlare Pihl om några särskilda minnen från tiden här i Bollebygd låter svaret så här.
– Det har alltid varit roligt att försöka erbjuda Bollebygdborna bra skor till bra priser. Vi har valt skor från leverantörer som har en hög kvalitet men ändå haft priser som varit överkomliga. Vi kan säga att vår omsättning här i Bollebygd under de första åren var i stort sett lika stor som i Borås. Idag är det tyvärr inte så. Köptroheten har minskat och det finns naturligtvis anledningar till det. Inte minst näthandeln som hela tiden ökar, konstaterar Janne Pihl.

 

Nyöppning i augusti
När Levins Skor stänger ner butiken så innebär det ett avbrott för skohandeln i den här lokalen i ett par månader.
– I slutet av augusti öppnar Jouanita Larsson skoaffär i de här lokalerna och jag hoppas verkligen att Bollebygdsborna tar tillvara på möjligheten att handla bra skor på hemmaplan, säger Janne Pihl och återgår till att serva kunder i sin butik – näst sista dagen i Bollebygd.

 

  


En glädje i att vara handlare är att möta kunder.
En glädje i att vara handlare är att möta kunder.


Det börjar bli tunt i hyllorna hos Levins Skor i Bollebygd. Men fortfarande går det att göra fynd.<br />Sista chansen imorgon, lördagen den 10 juni.
Det börjar bli tunt i hyllorna hos Levins Skor i Bollebygd. Men fortfarande går det att göra fynd.
Sista chansen imorgon, lördagen den 10 juni.Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com