« Föreg. Nästa »

Hestrafors IF –  Mölnlycke IF2–2 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Hestrafors IF –  Mölnlycke IF
2–2 


Christer Falk 2020-03-14

Försäsongen fortsatte för Hestrafors med träningsmatch mot division fyra-laget Mölnlycke IF på Eriksdalsparken i soliga Olsfors. 


Det var planerat att möta Kållered som ligger i samma serie som HIF men där hade influensan drabbat laget med sexton sjuka spelare!! Så Mölnlycke ställde upp istället. Hestrafors har för i år ett nytt spelsystem i förhållande till det man hade förra året. Det är en omställning och tanken med träningsmatcherna är ju att spela in sig i det nya systemet och att alla i truppen skall få möjlighet att spela och tränarna får möjlighet att blanda och ge för att se vilka spelare som fungerar bra ihop på planen. 

Matchen börjar något trevande utan att något lag styrde mer än det andra. Efter ca tio minuter kommer en period som är bra för Hestrafors. Det är speciellt när vi kommer fram på kanterna via antingen Jonas Ganning på höger sida eller Victor Hellsten på vänstersidan med inlägg till ständigt farlige Jesper Berens i mitten. I sextonde minuten lyckas just Jonas Ganning dribbla bort målvakten och slå ett inlägg som Jesper Berens nickade in bestämt till 1-0 och ledning för Hestrafors. Efter en bra period får Mölnlycke i 36:e minuten till en djupledspass och ur ett misstänkt offsideläge kommer deras tunge forward Filip Frankfelt i ett friläge och lyfter in bollen till 1-1 och här tappar hemmalaget greppet och det blir mycket fight på mitten och inget direkt kreativt kantspel syns längre. Det blir till och med så illa att samme Frankfelt smäller till med ett långskott som går stolpe in och ledning för Mölnlycke 1-2 i 43:e minuten. Resultatet står sig till halvleksvilan. 

Några byten sker i andra halvlek, Felix Pedersén och Anton Svanlind kliver in och redan i första anfallet så passar Svanlind till Pedersen som sätter kvitteringen 2-2. Hestrafors inleder halvleken piggt för att sedan återigen tappa tempo och spellösningar. Jesper Berens sliter och försöker från sin position att skapa öppningar, det är en kämpe som aldrig ger upp oavsett. Resten av matchen faller vi in i Mölnlyckes spel, mycket ”tjongfotboll” från båda lagen. Mölnlycke får en straff som Niklas Bryngelsson förtjänstfullt räddar och i 72:e minuten drabbas Hestrafors av ett rött kort som vi på läktaren inte riktigt såg vad som hände. Matchen slutade till sist 2-2 och det var kanske inte årets bästa match men vi ör obesegrade fortfarande och det är en träningsmatch som ger info till tränarna om vad som behöver läggas fokus på inför seriestart. 

Matchens lirare utses Jesper Berens som var pigg, målfarlig och sprang hela matchen. Om vi tittar på kalendern så är nästa match mot Skene borta fredag 27:e mars 19.00. 

 

Vid pennan
Mattias Ekenberg

 


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com