« Föreg. Nästa »

Bollebygdsgallerister hakar på Konstrundan i Borås och Sjuhärad


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygdsgallerister hakar på Konstrundan i Borås och Sjuhärad


Christer Falk 2013-09-17

Ingemar och Rita Ljunggren i sin lilla utställningshall i Posthuset i Bollebygd. 

Ingemar och Rita Ljunggren i sin lilla utställningshall i Posthuset i Bollebygd.

 Någon Konstrunda arrangerad av Bollebygds Kulturförening blir det inte i år. Istället satsar föreningen på en fototävling/utställning med ingen mindre än välkända fotografen Hasse Persson som enväldig domare.


– Därför hakar vi på den konstrunda om arrangeras i Borås och Sjuhäradsbygden med en egen utställning här i Bollebygd, säger Rita Ljunggren som tillsammans med sin man Ingemar Ljunggren driver Galleri Rita.


Frilansare
Under åren 2006 fram till 2011 fanns Galleri Rita på Götabergsgatan i Göteborg och vid något tillfälle ställde bland annat Bollebygdskonstnären Barbro Mattinen ut på just Galleri Rita.

– 2011 stängde vi vårt galleri i Göteborg och började istället med en frilansande verksamhet. Den verksamheten handlar om att hyra in oss i konsthallar runt om i landet och där arrangera utställningar, berättar Rita som nu kommit över en lokal i Posthuset i Rinna.

– Här har vi numera vårt lager och en tom lokal som vi gör om till utställningslokal under helgen den 21-22 september, fortsätter Ingemar Ljunggren.

 

Åtta konstnärer
Under nämnda helg ställer paret Ljunggren ut åtta välkända konstnärer.

– Det handlar om konstnärer som exempelvis Hasse Karlsson, Anders Wallin, Susanna Arwin och fem till. Vi ser därför med spänning fram emot den här helgen. Lyckas vi locka hit någon publik – ja, det återstår att se, säger Rita.


Välkända platser

Galleri Mårtenpers i Brantevik är parets favoritgalleri. Där disponerar de 600 kvadratmeter under den traditionella konstrundan på Österlen varje påsk.

– Vi har varit där under två konstrundor och har bokat för en ny utställning till påsken 2014. Men nu fokuserar vi på utställningen i mindre format här i Bollebygd – mycket spännande ska det bli, menar Ingemar Ljunggren och poserar tillsammans med frun Rita och några av de alster som de kommer att ställa ut.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com