« Föreg. Nästa »

Bollebygdsgallerister hakar på Konstrundan i Borås och Sjuhärad


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygdsgallerister hakar på Konstrundan i Borås och Sjuhärad


Christer Falk 2013-09-17

Ingemar och Rita Ljunggren i sin lilla utställningshall i Posthuset i Bollebygd. 

Ingemar och Rita Ljunggren i sin lilla utställningshall i Posthuset i Bollebygd.

 Någon Konstrunda arrangerad av Bollebygds Kulturförening blir det inte i år. Istället satsar föreningen på en fototävling/utställning med ingen mindre än välkända fotografen Hasse Persson som enväldig domare.


– Därför hakar vi på den konstrunda om arrangeras i Borås och Sjuhäradsbygden med en egen utställning här i Bollebygd, säger Rita Ljunggren som tillsammans med sin man Ingemar Ljunggren driver Galleri Rita.


Frilansare
Under åren 2006 fram till 2011 fanns Galleri Rita på Götabergsgatan i Göteborg och vid något tillfälle ställde bland annat Bollebygdskonstnären Barbro Mattinen ut på just Galleri Rita.

– 2011 stängde vi vårt galleri i Göteborg och började istället med en frilansande verksamhet. Den verksamheten handlar om att hyra in oss i konsthallar runt om i landet och där arrangera utställningar, berättar Rita som nu kommit över en lokal i Posthuset i Rinna.

– Här har vi numera vårt lager och en tom lokal som vi gör om till utställningslokal under helgen den 21-22 september, fortsätter Ingemar Ljunggren.

 

Åtta konstnärer
Under nämnda helg ställer paret Ljunggren ut åtta välkända konstnärer.

– Det handlar om konstnärer som exempelvis Hasse Karlsson, Anders Wallin, Susanna Arwin och fem till. Vi ser därför med spänning fram emot den här helgen. Lyckas vi locka hit någon publik – ja, det återstår att se, säger Rita.


Välkända platser

Galleri Mårtenpers i Brantevik är parets favoritgalleri. Där disponerar de 600 kvadratmeter under den traditionella konstrundan på Österlen varje påsk.

– Vi har varit där under två konstrundor och har bokat för en ny utställning till påsken 2014. Men nu fokuserar vi på utställningen i mindre format här i Bollebygd – mycket spännande ska det bli, menar Ingemar Ljunggren och poserar tillsammans med frun Rita och några av de alster som de kommer att ställa ut.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com