« Föreg. Nästa »

Lena Tornevall - Olsforstjej på den svenska golftouren


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Lena Tornevall - Olsforstjej på den svenska golftouren


2007-06-20

Lena Tornevall satsar mot Europatouren
Bild:Bo Tornevall
Lena Tornevall satsar mot Europatouren

För tredje året i rad satsar Lena Tornevall allt på golfen. Hon har som ambition att leva på sin sport och har väl kommit en bra bit på väg som det brukar heta. Med sina +2,5 i handikapp tävlar hon på Teliatouren och målet är en plats på Europatouren.

-Det är självklart mitt mål och för att komma dit måste jag placera mig som etta eller tvåa på Teliatouren. Idag, efter två tävlingar, är jag rankad fyra, berättar Lena på telefon från Botkyrka där hon ska tävla imorgon (läs fredagen den 15 juni).
Vägen till Europatouren går inte bara via Teliatouren.
-Skulle jag missa chansen via Teliatouren så finns en kvalväg till Europatouren, berättar Lena.

Gillar utmaningar
Lena har spelat golf sedan 1998 och sina gymnasiestudier gjorde hon på golfgymnasiet i Klippan i Skåne.
-Jag spelade golf och gick en treårig teknisk linje. Kanske bra att ha någon gång, säger Lena som säger att hon tycker om utmaningar men tycker inte alls om att förlora. Och det väl en bra kombination om man ambitionen är att spela och tävla på heltid.

Sydafrika
Under tidig vår var Lena Tornevall i Sydafrika och tränade och tävlade.
-Jag spelade fyra tävlingar. Två i Johannesburg, en i Durban och en i Pretoria. Möjligheten att åka till Sydafrika gav mig en bra start på säsongen. Det blev bra träning och jag kunde också börja säsongen med de här fyra tävlingsrundorna. Som bäst blev kom jag på en 15:onde plats men konkurrensen var stenhård så det resultatet är jag mycket nöjd med. Men nu är det Teliatouren som gäller, säger Lena.

Hulta GK
Naturligtvis är det Hulta Golfklubb som är Lenas hemmabana.
-Det är där jag tränar. David Kirkham, klubbens pro är min tränare. Själv tränar jag tjejer juniorer och ger även en del lektioner för den som vill lära mer, hälsar Lena från Botkyrka i Stockholm.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan nr 12.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com