« Föreg. Nästa »

Bollebygd och Ulricehamn i gemensamt handslag för stationslägen 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygd och Ulricehamn i gemensamt handslag för stationslägen 


Christer Falk 2016-06-29

Roger Wilhelmsson (M), Mattias Josefsso (S) viceordförande respektive ordförande i kommunstyrelsen i Ulricehamn samt Peter Rosholm (S) och Christer Johansson (M) ordförande respektive viceordförande i kommunstyrelsen i Bollebygd gör här det symboliska handslaget vid ett tidigare tillfälle i Göteborg.
Roger Wilhelmsson (M), Mattias Josefsso (S) viceordförande respektive ordförande i kommunstyrelsen i Ulricehamn samt Peter Rosholm (S) och Christer Johansson (M) ordförande respektive viceordförande i kommunstyrelsen i Bollebygd gör här det symboliska handslaget vid ett tidigare tillfälle i Göteborg.

Idag, 29 juni, skakade Ulricehamn och Bollebygd hand på att gemensamt fortsätta arbeta för stationslägen utmed framtida höghastighetsbanor. 


Ingen av de båda kommunerna är tillfreds med hur Sverigeförhandlingen hanterat uppdraget att ta fram stationslägen och plan för finansiering.


– Ulricehamn har fått det konsultunderlag som Sverigeförhandlingen baserar sitt ställningstagande på. Det innehåller allt för stora osäkerheter för att man ska kunna basera ett beslut på det, vilket även rapportskrivaren konstaterar, säger Mattias Josefsson, kommunstyrelsens ordförande i Ulricehamn.


Man anser att det starka fokuset på ändpunktstrafiken Malmö
Stockholm, skymt sikten för de samhällsekonomiska nyttorna och att det helt enkelt gått för snabbt för tillräckligt goda analyser. Stationslägen i Bollebygd och Ulricehamn skulle öppna upp för regional tågtrafik, vilket bara vad gäller Ulricehamns del skulle innebära 1 miljon nya tågresor in i ett hållbart trafiksystem. Till gagn för den enskilde, men också för Sverige i stort då arbetsmarknadsmarknadsområdena skulle blir större och därmed starkt gynna näringslivstillväxt.


– Sverigeförhandlingen framstår som ett skådespeleri. Ingen skugga faller över Trafikverket, menar Mattias Josefsson.


Båda kommunerna är attraktiva tillväxtorter redan idag. Som en av Sveriges snabbast växande kommuner är behovet av nya bostäder högst påtagligt för Bollebygd. Inte minst bidrar utvecklingen av näringslivsområdet kring Landvetter flygplats, vilket kommer kräva förbättrade kommunikationer såsom snabbtåg.


– Ulricehamn och Bollebygd är överens om att fortsätta arbetet för stationer i våra kommuner. Vi känner ett starkt stöd från vara grannar. Vi är beredda med konstruktiva krafter att skruva upp tempot i våra tillväxtplaner, avslutar Christer Johansson, kommunstyrelsens vice ordförande i Bollebygd och Peter Rosholm, kommunstyrelsens ordförande i Bollebygd som inte kunde närvara vid pressträffen idag säger så här:
– Jag har varit med i diskussionerna om upplägget av den här pressträffen och delar självklart mina kollegors syn på detta med stationer i Ulricehamn och Bollebygd.

 


Roger Wilhelmsson (M), Mattias Josefsson (S) vice respektive ordförande i Ulricehamns kommunstyrelse och Christer Johansson (M), viceordförande i kommunstyrelsen i Bollebygd vid dagens pressträff i Ulricehamn. 
Roger Wilhelmsson (M), Mattias Josefsson (S) vice respektive ordförande i Ulricehamns kommunstyrelse och Christer Johansson (M), viceordförande i kommunstyrelsen i Bollebygd vid dagens pressträff i Ulricehamn


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com