« Föreg. Nästa »

Bollebygd och Ulricehamn i gemensamt handslag för stationslägen 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygd och Ulricehamn i gemensamt handslag för stationslägen 


Christer Falk 2016-06-29

Roger Wilhelmsson (M), Mattias Josefsso (S) viceordförande respektive ordförande i kommunstyrelsen i Ulricehamn samt Peter Rosholm (S) och Christer Johansson (M) ordförande respektive viceordförande i kommunstyrelsen i Bollebygd gör här det symboliska handslaget vid ett tidigare tillfälle i Göteborg.
Roger Wilhelmsson (M), Mattias Josefsso (S) viceordförande respektive ordförande i kommunstyrelsen i Ulricehamn samt Peter Rosholm (S) och Christer Johansson (M) ordförande respektive viceordförande i kommunstyrelsen i Bollebygd gör här det symboliska handslaget vid ett tidigare tillfälle i Göteborg.

Idag, 29 juni, skakade Ulricehamn och Bollebygd hand på att gemensamt fortsätta arbeta för stationslägen utmed framtida höghastighetsbanor. 


Ingen av de båda kommunerna är tillfreds med hur Sverigeförhandlingen hanterat uppdraget att ta fram stationslägen och plan för finansiering.


– Ulricehamn har fått det konsultunderlag som Sverigeförhandlingen baserar sitt ställningstagande på. Det innehåller allt för stora osäkerheter för att man ska kunna basera ett beslut på det, vilket även rapportskrivaren konstaterar, säger Mattias Josefsson, kommunstyrelsens ordförande i Ulricehamn.


Man anser att det starka fokuset på ändpunktstrafiken Malmö
Stockholm, skymt sikten för de samhällsekonomiska nyttorna och att det helt enkelt gått för snabbt för tillräckligt goda analyser. Stationslägen i Bollebygd och Ulricehamn skulle öppna upp för regional tågtrafik, vilket bara vad gäller Ulricehamns del skulle innebära 1 miljon nya tågresor in i ett hållbart trafiksystem. Till gagn för den enskilde, men också för Sverige i stort då arbetsmarknadsmarknadsområdena skulle blir större och därmed starkt gynna näringslivstillväxt.


– Sverigeförhandlingen framstår som ett skådespeleri. Ingen skugga faller över Trafikverket, menar Mattias Josefsson.


Båda kommunerna är attraktiva tillväxtorter redan idag. Som en av Sveriges snabbast växande kommuner är behovet av nya bostäder högst påtagligt för Bollebygd. Inte minst bidrar utvecklingen av näringslivsområdet kring Landvetter flygplats, vilket kommer kräva förbättrade kommunikationer såsom snabbtåg.


– Ulricehamn och Bollebygd är överens om att fortsätta arbetet för stationer i våra kommuner. Vi känner ett starkt stöd från vara grannar. Vi är beredda med konstruktiva krafter att skruva upp tempot i våra tillväxtplaner, avslutar Christer Johansson, kommunstyrelsens vice ordförande i Bollebygd och Peter Rosholm, kommunstyrelsens ordförande i Bollebygd som inte kunde närvara vid pressträffen idag säger så här:
– Jag har varit med i diskussionerna om upplägget av den här pressträffen och delar självklart mina kollegors syn på detta med stationer i Ulricehamn och Bollebygd.

 


Roger Wilhelmsson (M), Mattias Josefsson (S) vice respektive ordförande i Ulricehamns kommunstyrelse och Christer Johansson (M), viceordförande i kommunstyrelsen i Bollebygd vid dagens pressträff i Ulricehamn. 
Roger Wilhelmsson (M), Mattias Josefsson (S) vice respektive ordförande i Ulricehamns kommunstyrelse och Christer Johansson (M), viceordförande i kommunstyrelsen i Bollebygd vid dagens pressträff i Ulricehamn


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com