« Föreg. Nästa »

Särnmarks korvkiosk – återuppstår för en kväll


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Särnmarks korvkiosk
– återuppstår för en kväll


Christer Falk 2016-05-24

Petra och Jörgen Målberg Svensson kommer att servera när Särnmarks korvkiosk återuppstår för en kväll.
Petra och Jörgen Målberg Svensson kommer att servera när Särnmarks korvkiosk återuppstår för en kväll.

Imorgon, onsdagen den 25 maj, återuppstår Särnmarks korvkiosk för en kväll.
Det är mopedgänget Full Rulle Bollebygd som avslutar sin veckoträff vid den gamla anrika korvkiosken och den gamla prislistan gäller.


Mopedgänget har funnits i dryga månaden och intresset bara ökar. När första träffen arrangerades kom nio personer på sina veteranmopeder. Sedan dess har antalet intresserade och gamla mopeder ökat från vecka till vecka.

 

Särnmarks
Mopedgängets veckoträffar utgår från Gästgivartorget i Bollebygd och därifrån kör de sedan en lagom runda innan gruppen avslutar med en träffa där man äter något och pratar mopeder en stund.
– Imorgon blir det något alldeles extra. Vi öppnar Särnmarks korvkiosk för en kväll och vi väntar hit väldigt många mopeder, säger Jörgen Målberg Svensson som tillsammans med frugan Petra ska servera korv med nästan äkta ”Särnmarksmos”.
– Vi ska göra vad vi kan för att få det lika gott, säger Petra som inte är från Bollebygd och har därför aldrig fått smaka på det äkta ”Särnmarksmoset”.

 

Mopeder
Nu öppnas korvkiosken enbart för besökare som kommer på en gammal veteranmoped.
– Det är så det är tänkt, så vi kommer att ladda upp för minst ett 100-tal personer på veteranmopeder. Det ska bli väldigt roligt och jag vet att intresset för den här kvällen är riktigt stort, säger Jörgen Målberg Svensson som är med och öppnar upp för en riktig nostalgikväll i utkanten av Bollebygd.

 


Den gamla prislisten kommer att gälla under onsdagskvällen.
Den gamla prislisten kommer att gälla under onsdagskvällen.


Så här ser Särnmarks korvkiosk ut idag.
Så här ser Särnmarks korvkiosk ut idag.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com