« Föreg. Nästa »

Särnmarks korvkiosk – återuppstår för en kväll


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Särnmarks korvkiosk
– återuppstår för en kväll


Christer Falk 2016-05-24

Petra och Jörgen Målberg Svensson kommer att servera när Särnmarks korvkiosk återuppstår för en kväll.
Petra och Jörgen Målberg Svensson kommer att servera när Särnmarks korvkiosk återuppstår för en kväll.

Imorgon, onsdagen den 25 maj, återuppstår Särnmarks korvkiosk för en kväll.
Det är mopedgänget Full Rulle Bollebygd som avslutar sin veckoträff vid den gamla anrika korvkiosken och den gamla prislistan gäller.


Mopedgänget har funnits i dryga månaden och intresset bara ökar. När första träffen arrangerades kom nio personer på sina veteranmopeder. Sedan dess har antalet intresserade och gamla mopeder ökat från vecka till vecka.

 

Särnmarks
Mopedgängets veckoträffar utgår från Gästgivartorget i Bollebygd och därifrån kör de sedan en lagom runda innan gruppen avslutar med en träffa där man äter något och pratar mopeder en stund.
– Imorgon blir det något alldeles extra. Vi öppnar Särnmarks korvkiosk för en kväll och vi väntar hit väldigt många mopeder, säger Jörgen Målberg Svensson som tillsammans med frugan Petra ska servera korv med nästan äkta ”Särnmarksmos”.
– Vi ska göra vad vi kan för att få det lika gott, säger Petra som inte är från Bollebygd och har därför aldrig fått smaka på det äkta ”Särnmarksmoset”.

 

Mopeder
Nu öppnas korvkiosken enbart för besökare som kommer på en gammal veteranmoped.
– Det är så det är tänkt, så vi kommer att ladda upp för minst ett 100-tal personer på veteranmopeder. Det ska bli väldigt roligt och jag vet att intresset för den här kvällen är riktigt stort, säger Jörgen Målberg Svensson som är med och öppnar upp för en riktig nostalgikväll i utkanten av Bollebygd.

 


Den gamla prislisten kommer att gälla under onsdagskvällen.
Den gamla prislisten kommer att gälla under onsdagskvällen.


Så här ser Särnmarks korvkiosk ut idag.
Så här ser Särnmarks korvkiosk ut idag.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com