« Föreg. Nästa »

Den här gången hände inget…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Den här gången hände inget…


Christer Falk 2018-07-01


Cyklarna finns att avhämta hos hembygdsföreningen. Om några dagar lämnas de in hos polisen.
Cyklarna finns att avhämta hos hembygdsföreningen. Om några dagar lämnas de in hos polisen.

Trots många skyltar med ”Rökning förbjuden” hade igår kväll ett antal personer tagit sig friheten att festa till det hos Bollebygds Hembygdsförening.

 


Vi är naturligtvis mycket rädda för brandfaran, det är därför vi skyltat upp med ”Rökning förbjuden” på ett antal platser utanför och i vår hembygdspark, säger ansvariga som också vädjar om att vi alla bör vara rädda om klenodrna som finns i vår fina hembygdspark.

Vårdslöst
Trots detta har ett antal personer gått in i parken, flyttat om möbler och farligt nära Högsgärdsstugan rökt massor av cigaretter under kvällen. Massor av fimpar var spridda på backen runt borden intill Högsgärdsstugan. Därtill har ett par spritflaskor lämnats kvar, liksom ett par cyklar och en keps. Och ett kubbspel. Städat efter sig har festgänget heller inte gjort.

Polisen underrättad
Hembygdsföreningen har underrättat polisen men ännu inte gjort någon anmälan.
Cyklarna är omhändertagna och kan hämtas hos hembygdsföreningen. Det går bra att kontakta hembygdsföreningen, det finns uppgifter på www.hembygd.se/bollebygdom telefonnummer som man kan ringa.

Cyklarna kommer att finnas hos hembygdsföreningen under några dagar – sedan överlämnas de till polisen.


Det finns möjligheter:
"Hos oss kan du hyra enstaka hus eller hela hembygdsparken"
Så lyder en rubrik i Hembygdsföreningens Hembygdsblad. Det finns
alltså möjligheter att hyra både lokaler och hela hembygdsgården
på ett ordnat och ansvarfullt sätt - om man så vill.
Bra att känna till.

 

Man hade sett till att det blev långbord intill Högsgärdsstugan.
Man hade sett till att det blev långbord intill Högsgärdsstugan.


Både utanför hembygdsparken och inne på området finns dessa skyltar.
Både utanför hembygdsparken och inne på området finns dessa skyltar.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com