« Föreg. Nästa »

I Bollebygd – finns de bästa skolorna i Sjuhärad 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

I Bollebygd
– finns de bästa skolorna i Sjuhärad

 


Christer Falk 2014-04-12


Bollebygds kommun har de bästa skolorna i Sjuhärad. Det visar Sveriges Kommuner och Landstings Öppna Jämförelser, som jämför och rankar landets grundskolor. Rankingen är ett sammanvägt resultat, bland annat av elevernas betyg i svenska och hur många som når godkänt i olika ämnen, och Bollebygd hamnar på plats 59 av landets 290 kommuner.


- Det som gör att vi har så goda resultat är framförallt att vi har väldigt duktiga och engagerade pedagoger och elever. Vi är måna om att värna våra barns och elevers rätt att lyckas i förskolan och skolan, säger Annelie Fischer, barn- och utbildningschef i Bollebygd.

 

Öppna jämförelser visar att 82 procent av eleverna i Bollebygds grundskolor nått målen i alla ämnen, vilket kan jämföras med 77 procent, som är medelvärdet i Västra Götalands län och i landet. Andelen behöriga elever till gymnasieskolans olika program ligger mellan 90-94 procent, vilket också är bättre än medel i landet som ligger runt 85 procent. Bollebygd sticker ut mest när det gäller andelen elever i årskurs 6 som deltagit i alla delprov och som klarat alla delprov i matematik, engelska och svenska. Här har alla eller nästan alla elever klarat proven och kommunens skolor ligger i topp i landet.

 

Även om Bollebygd håller en hög kvalitet på skolan i jämförelse med andra kommuner i Sjuhärad och i landet, har kommunen halkat ner i rankingen sedan förra året, från plats 39 till plats 59 i år.

Av jämförelsen framgår att resultatet i ämnesprovet i svenska i åk 9 är sämre än tidigare. Däremot har kommunens skolor Sveriges bästa resultat i ämnesprovet i engelska i åk 6.

 

- Vi kommer naturligtvis att fortsätta sträva efter att vara en skola och förskola som arbetar på vetenskaplig grund och med beprövad erfarenhet. Hos oss ska alla elever vara behöriga till gymnasieskolan, säger Annelie Fischer.

 

Så här placerar sig Sjuhärads kommuner i skolrankingen:

1.Bollebygd: 59 (39 förra året)

  1. Vårgårda: 89 (100 förra året)
  2. Herrljunga: 90 (82 förra året)
  3. Borås: 122 (73 förra året)
  4. Tranemo: 127 (281 förra året)
  5. Mark: 163 (165 förra året)
  6. Ulricehamn: 200 (235 förra året)
 Svenljunga: 223 (215 förra året)
I landet toppar Danderyd rankingen, följd av Täby på andra plats. Läs mer om SKL:S Öppna jämförelser – grundskola: http://www.skl.se/vi_arbetar_med/oppnajamforelser/oppnajamforelser_grundskola

Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com