« Föreg. Nästa »

Hulta GK - nu med guldstatus i Qtee.


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Hulta GK - nu med guldstatus i Qtee.


Christer Falk 2008-10-01


Under greve Hamiltonsporträtt i hallen sitter nu ett bevis på attHulta GKfått Qtee certifiering.Detta innebär att Hulta uppfyller de krav, som ställs på en golfbana, som skall kunna visa likvärdig kvalité för kvinnor...

QTEE - ETT NÄTVERK för kvinnor som spelar golf. Som medlem stöder du damgolfens utveckling. Qtee arrangerar tävlingar över hela Sverige - i år på 48 banor. Den 5 augusti stod Hulta som värd för 55 spelsugna 2-mannalag. Idel lovord om banan och miljön hördes från alla deltagare.

UNDER GREVE HAMILTONS porträtt i hallen sitter nu ett bevis på att vår klubb fått Qtee certifiering. Vad innebär då detta frågar sig säkert den okunnige? Jo, Hulta uppfyller de krav, som ställs på en golfbana, som skall kunna visa Likvärdig kvalité för kvinnor. Det finns ett antal kriterier som gäller - t.ex. banans skyltning ska hålla samma kvalitetsnivå för män och kvinnor, banguide ska finnas som har tydligt märkta avstånd från samtliga tee, röd tee ska ha samma skötsel som övriga tee. Det finns många fler och ett besök på Qtees hemsida rekommenderas: www.qtee.net

RABATT PÅ 1600 BANOR
- ett exklusivt erbjudande till Qtee medlemmar. Open Fairways är ett globalt golfnätverk som förhandlat fram rabatt på greenfee med 1600 kvalitetsklubbar runt om i världen. 58 av dessa ligger i Sverige och där är rabatten mellan 25-50% på ordinarie greenfee. Det låter väl lockande!

QTEE ERÖVRAR EUROPA.
Först ut under 2007 var Tyskland följt av Belgien och England. Holland startar hösten 2008. Spanien och Irland följer nyfiket utvecklingen. Alla har Sverige som förebild där man kommit längst i utvecklingen av damgolf. Framtiden ser sannerligen ut att bli spännande. Ett gott råd är således att med jämna mellanrum besöka Qtees hemsida.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com