« Föreg. Nästa »

Ny upphandling för flytt av tingshuset och arresten


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommuns hemsida:

Ny upphandling för flytt av tingshuset och arresten


Christer Falk 2018-10-05


Kommunen har nu gått ut med en ny upphandling för att flytta tingshuset och arresten. Byggnaderna behöver flyttas från området Malmgården, där de står idag, för att ge plats åt en ny byggnad med lägenheter och affärslokaler.

Markarbeten och trädfällning är igång på området. Tingshuset och den fristående arresten ska flyttas till grannfastigheten, österut i parken mot Övregårdsvägen. Där ska en ny grund byggas i form av en platta på mark.

Lägenheter ska byggas på Malmgården

På marken närmast centrumhuset i området som kallas Malmgården ska fastighetsbolaget MS Strand bygga lägenheter. Detaljplanen för Malmgården skapar förutsättningar för blandad stadsbebyggelse inom området och cirka 75 bostäder. Bottenvåningen närmast torghuset mot Göteborgsvägen ska förberedas för affärsverksamhet/centrumfunktioner. Läs mer om planerna i detaljplan för Malmgården.

Anbudstid pågår till 29 oktober

Upphandlingen annonserades den 28 september. För leverantörer som är intresserade av att lämna anbud finns samtliga handlingar publicerade i vårt upphandlingsverktyg, som du når från sidan pågående upphandlingar under näringsliv och arbete. Anbudstiden pågår till den 29 oktobe 

Enligt ”Kulturhistorisk byggnadsinventering nr 41” (från Älvsborgs Länsmuseum, 1997) har Tingshuset byggts om och till vid flera tillfällen både exteriört och interiört. Sedan 1920-talet är tingshuset i kommunens ägo och har använts bland annat som kommunalhus, bank och samlingslokal. Tingshuset är uppfört 1760 och byggdes till 1775 med arrestlokaler. Det kulturhistoriska värdet motiveras av tingshusets stora lokala värde, vilket har en viktig betydelse för den lokala identiteten.

Förutom själva tingshuset finns en mindre byggnad av tegel på tomten, som tidigare används som arrest. Tidigare fanns även en redskapsbod från 1800-talet, som brunnit ner men vars stengrund av granit står kvar vid sidan om tingshuset.


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com