« Föreg. Nästa »

SOND.nu – vet hur man ska röra sig på rätt sätt


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Bollebygdsföretag håller Sverige i rörelse

SOND.nu – vet hur man ska röra sig på rätt sätt


Christer Falk 2011-02-11

Lars Ohlsson fotograferar yngste sonen för ett nytt träningsprogram.
Lars Ohlsson fotograferar yngste sonen för ett nytt träningsprogram.

Mer än hälften av landets kommuner, Reumatikerförbundet, PRO, Korpen och många av landets idrottsföreningar har hittat till Sond.nu som driver sin verksamhet mitt i skogen öster om Bollebygd.
–Vi har hållit på sedan 1998 men riktig fart tog det under 2006, säger Birgitta Ohlsson som tillsammans med maken Lars och de fem barnen driver webbföretaget.

Företaget producerar och säljer instruktioner till olika former av träning…
–Ja, vi gör instruktioner för olika former av gymnastikprogram. Det kan vara traditionell gympa men också vattengympa eller bollgympa, förtydligar Lars som sköter ekonomi och administration. Instruktionsprogrammen tas fram av Birgitta som har ett förflutet som
gympaledare.

Från ax till limpa
Familjen Ohlsson producerar allt från idé till färdig produkt. Detta innebär att Birgitta svarar för instruktionsprogrammen, tillsammans sköter de fotografering, redigering och framtagning av instruktionsböcker, CD-skivor för musik och DVD-skivor som på film visar hur man utför de olika rörelserna.
–Det är ett lagarbete från början till slut. Och vi trivs bra med det här och fler och fler kunder hittar oss, säger Birgitta och fortsätter.
–För att instruktionerna ska bli rätt jobbar vi tillsammans med olika konsulter men även Reumatikerförbundet och Korpen. De två sistnämnda vill ofta ha egna varianter av träningsprogram och då jobbar vi utifrån deras önskemål.

Inspirationsdagar
Under 2010 genomförde SOND.nu tillsammans med Korpen i Borås en inspirationsdag i Stadsparksbadet i Borås.
–Då tog vi hjälp av utomstående instruktörer och jag tror att vi lyckades med att inspirera många till börja röra på sig. Nu planerar vi två liknande dagar i Sandaredsbadet under våren. Det ska bli mycket spännande att visa upp oss på nästan hemmaplan, fortsätter Birgitta.

Även export
Företagets produkter har även sålts till Finland, Åland och Norge och vid dessa tillfällen har Reumatikerförbundet haft ett finger med i affärerna.

Ville till skogs
Innan familjen Ohlsson hamnade på landet mellan Bollebygd och Seglora bodde de i lägenhet i Mölnlycke.
–Jag kommer från Moratrakten och har alltid tyckt om skog och mark. Efter en semester i vår dåvarande sommarstuga mellan Särna och Idre kände vi oss instängda när vi kom hem till Mölnlycke och lägenheten, berättar Lars och Birgitta fyller på.
–En av våra grannar hade hittat en gård här mellan Seglora och Bollebygd och tipsade oss om en som stod tom. Jag har alltid drömt om ett rött hus med vita knutar så vi åkte hit och föll direkt. Till en början hyrde vi huset men efter fem år fick vi äntligen köpa fastigheten och det kändes riktigt bra. Nu kan vi förena ett spännande arbete med ett härligt boende. Det är få förunnat… 

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan nr 2 2011.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com