« Föreg. Nästa »

SPF Seniorerna firade 30


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

SPF Seniorerna firade 30


Christer Falk 2018-05-06


En verklig veteran och hedersgäst.<br />Bertil Lundqvist var med och bildade SPF i Bollebygd för 30 år sedan.
En verklig veteran och hedersgäst.
Bertil Lundqvist var med och bildade SPF i Bollebygd för 30 år sedan.


Igår, lördagen den 5 maj firades att det var 30 år sedan SPF startade sin verksamhet i Bollebygd. Ungefär 150 medlemmar i avdelningen hade samlats till en trevlig fest i Bollebygdsskolans matsal.


Under kvällen kunde deltagarna studera avdelningens historia som skrivits ner på ett föredömligt sätt av medlemmen Åke Brask, och hängts upp på ett antal skärmar.

Uppskattad underhållning
För underhållningen svarade två gamla verkliga veteraner, Kurt och Douglas. Dom imponerade stort med sitt sätt att framföra massor av gamla örhängen till ett underbart gitarrackompanjemang. Som avslutning på festen gjorde Douglas en imitation av Louis Armstrong med sin hesa röst i ”What a wonderful day”. Det rev ner stora applåder, och många önskade få se dem snart igen.

Smakade bra
Maten som levererats av Hemköp blev också mycket uppskattad. Så även efterrätten som bestod av gräddbakelser med körsbär, tillverkade av medlemmarna Erna Karlsson och Siv Eriksson.

Hedersgäster
Flera hedersgäster var inbjudna, och kvällens värd Hasse Haraldsson såg till att allting fungerade på ett bra sätt. Ett spontant och uppskattat inslag var när åtta av deltagarna med musikernas ackompanjemang gjorde en uppvisning i linedans. Vid åttatiden på kvällen var festen slut, och för våra värdinnor och övriga volontärer återstod en stor trave disk och diverse städjobb.

Text: Leif Karlsson
Foto: Paula Linhard


Jubileumsbakelsen bakades av <br />Erna Karlsson och Siv Eriksson.
Jubileumsbakelsen bakades av 
Erna Karlsson och Siv Eriksson.Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com