« Föreg. Nästa »

60 nya bostäder


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Nästan mitt i byn:

60 nya bostäder


Christer Falk 2008-02-08

Ulla Jonasson på Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder hoppas på att Bollebygdsborna ser fördelarna med det nya bostadsområdet.
Ulla Jonasson på Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder hoppas på att Bollebygdsborna ser fördelarna med det nya bostadsområdet.

Under februari och mars ställs ännu ett tänkt bostadsområde ut i kommunhuset och på biblioteket i Bollebygd. Det är Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder och Riksbyggen som tagit fram ett förslag på bebyggelse på kullen som gränsar till Frejas väg i centrala Bollebygd. Kullen med vattentornet.

Tanken från de två bostadsbolagen är att den tänkta bebyggelsen ska samspela med naturen.
-Vår ambition är att så långt det är möjligt ta tillvara på områdets karaktär och därför har vi anpassat förslaget till bebyggelse så att de radhus och hyreshus som vi vill bygga smälter in i miljön på ett mycket fint sätt, säger Ulla Jonasson vid Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder.

Både och…
På vattentornskullen vill de båda företagen bygga både bostadsrätter och hyresrätter.
-Vi vet att det finns behov av både bostadsrätter och hyresrätter i Bollebygd. Därför gör vi mixen 14 lägenheter i radhus och knappt 20 lägenheter i två trevåningshus. Dessa blir förmodligen bostadsrätter och så bygger vi två punkthus hyresrätter som blir fyra våningar höga och rymmer 15 lägenheter i varje, säger Ulla Jonasson och tillägger.
-Storleken på lägenheterna blir från tvåor till fyror.

Efterfrågan
Idag har Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder drygt 500 i kö.
-De allra flesta som hör av sig om lägenhet vill hyra i Bollebygd så det är här vi har det stora behovet. Intresserade är Bollebygdsbor som börjar komma upp i åren och därför vill byta villan mot lägenhet eller radhus, men också många utifrån som vill bosätta sig i vår kommun. Önskemålen om hyresbostäder finns även utanför centralorten Bollebygd, säger Ulla Jonasson som nu hoppas att Bollebygdsborna ska se positivt på förslaget från Stiftelsen och Riksbyggen.
-Jag tycker att vår arkitekt arbetat fram ett mycket attraktivt förslag till bebyggelse. Vi kan erbjuda flera typer av boende men gemensamt för lägenheterna och radhusen är att de ligger mycket centralt. Bollebygds centrum finns på några få minuters närhet, fortsätter Ulla Jonasson.


Fyra veckor
När väl utställningarna om det tänkta bostadsområdet är på plats har Bollebygdsborna fyra veckor på sig att tycka till.
-Därefter kommer vi att sammanställa inkomna synpunkter och presentera för politikerna, säger Anna Winnberg, planarkitekt i Bollebygds kommun och tillägger.
- Politikerna i kommunstyrelsen kommer sedan att ta ställning för eller emot det nya bostadsområdet.

Artikeln har varit publicerade i AnnonsMarknan nr 3/2008

Så här kan den nya bebyggelsen komma att se ut.
Så här kan den nya bebyggelsen komma att se ut.


Ser man vattentornskullen ovanifrån så ser byggplaneringen ut så här.
Ser man vattentornskullen ovanifrån så ser byggplaneringen ut så här.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com