« Föreg. Nästa »

Bollebygds femte ambassadör utsedd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygds femte ambassadör utsedd


Christer Falk 2006-12-12

Gunilla Girardo tar emot Bollebygdskannan och Ambassadörsbrevet av Paul Orrestrand, 1:e vice ordförande i Bollebygds kommuns fullmäktige. En nöjd och glad Christer Johansson övervakar det hela.
Gunilla Girardo tar emot Bollebygdskannan och Ambassadörsbrevet av Paul Orrestrand, 1:e vice ordförande i Bollebygds kommuns fullmäktige. En nöjd och glad Christer Johansson övervakar det hela.

2007-års Bollebygdsambassadör är en kvinna. En kvinna som alltid lyfter fram Bollebygd i de sammanhang hon deltar och de sammanhangen är många och viktiga. 2007-års ambassadör heter Gunilla Girardo, eller Gunilla Augustsson som hon kanske är mer känd som från sin tid här i Bollebygd.

När kommunalrådet Christer Johansson presenterade 2007-års Bollebygdsambassadör som berättade han att hon som 18-åring lämnade Bollebygd för aupairarbete i USA. Något om Gunilla bekräftade någon minut senare.
-Det stämmer väl. Jag hade planerat min USA-vistelse i ett helt år men väntade med att berätta för mina föräldrar tills fjorton dagar innan jag skulle resa. Jag var ju myndig så ingen kunde hålla mig kvar hemma och det var det heller ingen som försökte även om mina föräldrar likt många andra inte tycker det är så roligt när barnen ger sig iväg. Nu har jag bott i
USA sedan 1991, har min familj där och trivs mycket bra.

President
Sedan 2001 är Gunilla Girardo direktör eller som man säger i USA, president, för SACC-USA.
-Organisationen jag jobbar för är en svenska-amerikansk handelskammare som finns i ett 20-tal regioner över hela USA. Mitt arbete går ut på att bygga nätverk mellan amerikanska och svenska företag. Huvudkontoret finns i Washington DC och där bor jag också, berättar Bollebygds nya ambassadör.

Ofta i Sverige
Arbetet med att bygga nätverk handlar mycket om att resa, knyta kontakter både hos amerikanska och svenska företag.
-Man bygger inga nätverk om man sitter hemma på kontoret. Kontakterna är naturligtvis viktiga och det är i dessa sammanhang som jag lyfter fram min hembygd, Bollebygd.
Därför blir det ett antal resor hem till Sverige varje år.
-Och när jag är i Sverige är det Bollebygd som är basen för mitt arbete. Självklart förstås.

Etableringar
När AnnonsMarknan intervjuade Gunilla Girardo sommaren 2004 berättade hon om en etablering av tre amerikanska företag i Lidköping.
-Vi jobbar ständigt med nya uppslag och idéer. Vi har jobbat en hel del åt Hammar Maskin AB i Olsfors och även Stenkulla Vatten. Men en etablering i ett nytt land tar ofta tid och kräver mycket arbete. Det är här vi blir den hjälpande länken och det är många som ser oss som en värdefull resurs i det arbetet, säger Gunilla Girardo som från och med ikväll, tisdagen den 12 december är Bollebygds kommuns nya ambassadör. En ambassadör som vi säkert får anledning att återkomma till

Gunilla Girardo berättade att hon i de flesta sammanhang  lyfter fram sin hembygd.
-Tack ska ni ha för det fina uppdrag jag nyss fått. Jag ska göra mitt bästa för att förvalta ambassadörskapet på ett bra sätt.
Gunilla Girardo berättade att hon i de flesta sammanhang  lyfter fram sin hembygd. -Tack ska ni ha för det fina uppdrag jag nyss fått. Jag ska göra mitt bästa för att förvalta ambassadörskapet på ett bra sätt.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com