« Föreg. Nästa »

Bollebygds femte ambassadör utsedd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygds femte ambassadör utsedd


Christer Falk 2006-12-12

Gunilla Girardo tar emot Bollebygdskannan och Ambassadörsbrevet av Paul Orrestrand, 1:e vice ordförande i Bollebygds kommuns fullmäktige. En nöjd och glad Christer Johansson övervakar det hela.
Gunilla Girardo tar emot Bollebygdskannan och Ambassadörsbrevet av Paul Orrestrand, 1:e vice ordförande i Bollebygds kommuns fullmäktige. En nöjd och glad Christer Johansson övervakar det hela.

2007-års Bollebygdsambassadör är en kvinna. En kvinna som alltid lyfter fram Bollebygd i de sammanhang hon deltar och de sammanhangen är många och viktiga. 2007-års ambassadör heter Gunilla Girardo, eller Gunilla Augustsson som hon kanske är mer känd som från sin tid här i Bollebygd.

När kommunalrådet Christer Johansson presenterade 2007-års Bollebygdsambassadör som berättade han att hon som 18-åring lämnade Bollebygd för aupairarbete i USA. Något om Gunilla bekräftade någon minut senare.
-Det stämmer väl. Jag hade planerat min USA-vistelse i ett helt år men väntade med att berätta för mina föräldrar tills fjorton dagar innan jag skulle resa. Jag var ju myndig så ingen kunde hålla mig kvar hemma och det var det heller ingen som försökte även om mina föräldrar likt många andra inte tycker det är så roligt när barnen ger sig iväg. Nu har jag bott i
USA sedan 1991, har min familj där och trivs mycket bra.

President
Sedan 2001 är Gunilla Girardo direktör eller som man säger i USA, president, för SACC-USA.
-Organisationen jag jobbar för är en svenska-amerikansk handelskammare som finns i ett 20-tal regioner över hela USA. Mitt arbete går ut på att bygga nätverk mellan amerikanska och svenska företag. Huvudkontoret finns i Washington DC och där bor jag också, berättar Bollebygds nya ambassadör.

Ofta i Sverige
Arbetet med att bygga nätverk handlar mycket om att resa, knyta kontakter både hos amerikanska och svenska företag.
-Man bygger inga nätverk om man sitter hemma på kontoret. Kontakterna är naturligtvis viktiga och det är i dessa sammanhang som jag lyfter fram min hembygd, Bollebygd.
Därför blir det ett antal resor hem till Sverige varje år.
-Och när jag är i Sverige är det Bollebygd som är basen för mitt arbete. Självklart förstås.

Etableringar
När AnnonsMarknan intervjuade Gunilla Girardo sommaren 2004 berättade hon om en etablering av tre amerikanska företag i Lidköping.
-Vi jobbar ständigt med nya uppslag och idéer. Vi har jobbat en hel del åt Hammar Maskin AB i Olsfors och även Stenkulla Vatten. Men en etablering i ett nytt land tar ofta tid och kräver mycket arbete. Det är här vi blir den hjälpande länken och det är många som ser oss som en värdefull resurs i det arbetet, säger Gunilla Girardo som från och med ikväll, tisdagen den 12 december är Bollebygds kommuns nya ambassadör. En ambassadör som vi säkert får anledning att återkomma till

Gunilla Girardo berättade att hon i de flesta sammanhang  lyfter fram sin hembygd.
-Tack ska ni ha för det fina uppdrag jag nyss fått. Jag ska göra mitt bästa för att förvalta ambassadörskapet på ett bra sätt.
Gunilla Girardo berättade att hon i de flesta sammanhang  lyfter fram sin hembygd. -Tack ska ni ha för det fina uppdrag jag nyss fått. Jag ska göra mitt bästa för att förvalta ambassadörskapet på ett bra sätt.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com