« Föreg. Nästa »

Utbytesresa mot främlingsfientlighet


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommuns hemsida:

Utbytesresa mot främlingsfientlighet


Christer Falk 2018-12-03


Elever och lärare från Bollebydsskolan är nu på utbytesresa till Turkiet genom projektmedel från EU programmet Erasmus+. Det är första resan av fyra som skolan gör under den tvååriga projekttiden. Målet med projektet är att motverka främlingsfientlighet.

Medverkande på resan

Under den första resan är det sex elever från Bollebygd som reser. Eleverna som medverkar på resan är William Balkow, Madicken Elggren, Emil Andrén, Ebba Ekwall, Tilda Eriksson och Simon Rüssel. De åker tillsammans med lärarna Gert Arvidsson, Elisabeth Mencevski, Anders Eskell och Anna Andersson.

 

Projekt mot främlingsfientlighet

Bollebygdsskolan har tillsammans med skolor i Grekland, Turkiet, Sardinien och Tyskland sökt och fått medel till ett tvåårigt projekt genom EU-programmet Erasmus+. Projektet heter ”Migration och främlingsfientlighet – En utmaning för de europeiska demokratierna”. I projektet ingår det att lärare och elever från de olika skolorna besöker varandra och utbyter erfarenheter. Första resan går nu till Istanbul i Turkiet, i maj bär det sedan av till Grekland och därefter Sardinien. 2020 avslutas projektet med att alla deltagare kommer till Bollebygd.

Under tisdagen kommer eleverna få presentera Sverige och Bollebygd för de andra deltagarna nere i Istanbul.

 

Förväntansfulla inför resan

Eleverna har fått anmäla sitt intresse genom att skriva en motivering och har sedan valts ut till de olika resorna. Vi frågade eleverna hur de kände inför resan och det mycket snabba spontana svaret från William Balkov blev "Skitkul!"

De andra eleverna nickade glatt instämmande.

Eleverna har redan haft kontakt med sin värdfamilj i Istanbul som de ska bo hos. Det innebär att alla elever har var sin kontaktperson i den motsvarande klassen i Turkiet.

 

Följ projekten på sociala medier

Gruppen kommer denna vecka låna vårt instagramkonto Europadirekt7länk till annan webbplats. Vi kommer följa dem på projektets gemensamma instagramkontot xenophobia_erasmuspluslänk till annan webbplats och bloggen maxerasmusplus.wordpress.comlänk till annan webbplats för att följa deras resor och förberedelser.


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com