« Föreg. Nästa »

Delårsrapporten visar att Bollebygds kommunen väntas gå plus vid slutet av året 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Pressmeddelande från Bollebygds kommun:

Delårsrapporten visar att Bollebygds kommunen väntas gå plus vid slutet av året 


Christer Falk 2018-10-09


Kommunstyrelsen fastställde på måndagens möte kommunens delårsrapport 2018.
I delårsrapporten ingår förutom en sammanställning av det ekonomiska utfallet en beskrivning av måluppfyllelse och verksamhet från januari till augusti. Prognosen för helåret är ett resultat på 15,5 miljoner kronor. Resultatet motsvarar tre procent av skatteintäkter och generella statsbidrag. Reavinster till följd av exploatering ingår inte iöverskottet utan tillkommer. Prognosen har förbättrats, jämfört med tidigare prognoser i april och februari.


– Resultatet ser något bättre ut än budget. Vi har en bra verksamhet och bra följsamhet mot budget, vilket är glädjande. Utmaningen inför 2019 är vår kostnadsutveckling, säger Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande. 

11 av 24 mål uppfyllls helt
Av de totalt 24 mål som finns i budgeten förväntas i nuläget 11 att uppnås helt, 9 att uppnås delvis och 4 att inte nås. De mål som uppfylls är bland annat att skapa ökade möjligheter till sysselsättning för personer som står långt från arbetsmarknaden, att alla barn ska ha tillgång till en förskola där verksamheten är lärorik,  att främja goda matvanor i skola och förskola och att eftersträva olika typer av bostäder i olika storlek, arkitektur och standard. Bland de mål som inte beräknas nås under året finns målet om att vara bland de 50 högst rankade kommunerna i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet, att minska sjukfrånvaron, att fler kommunala lokaler ska vara tillgänglighetsinventerade och inlagda i regionens tillgänglighetsdatabas samt ett utvecklat anhörigstöd. 

Prognosen för skatteintäkter och generella statsbidrag är plus 2,9 miljoner kronor. Kommunen kommer att resultatföra större delen av den avsättning som man gjort tidigare år för bygget av Bollebygdskolan, det ger ett överskott med cirka 5 miljoner kronor. Aktuell investeringsbudget är 146 miljoner kronor. Av den beräknas drygt 50 miljoner att utnyttjas. Kommunen kan självfinansiera 73 procent av investeringarna. 

Antalet tillsvidareanställda i kommunen har ökat med 8,7 procent sedan augusti 2017 och ligger nu runt 630 personer. 

  

Kort fakta kring delårsrapporten 
Enligt lagen om kommunal redovisning ska varje kommun lämna minst en delårsrapport varje år. 
Detta är årets första och enda delårsrapport och gäller perioden januari-augusti. Den är 
kommunstyrelsens rapport till kommunfullmäktige. Det finns tre nämnder i kommunen som 
också lämnar var sin delårsrapport: bildnings- och omsorgsnämnden, samhällsbyggnadsnämnden 
och kommunstyrelsen.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com