« Föreg. Nästa »

- Men var är Bollebygdsborna...


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Hembygdsföreningen bjuder på allsångs- och krysskvällar:

- Men var är Bollebygdsborna...


Christer Falk 2007-07-18


Ikväll arrangerades den andra allsångs- och krysskvällen i Hembygdsparken för året och visst kommer publiken. -Men det konstiga är att Bollebygdsborna är i minoritet, säger Hembygdsföreningens ordförande Anders Bäck från förstubron på Åsenstugan.

Arrangerat allsångs- och krysskvällar har Hembygdsföreningen gjort i många år nu och som vanligt är det Jan Blomgren som svarar för både musik och musikkryss.
-Jan gör ett fantastiskt jobb och ett jobb som uppskattas av vår publik. En del är trogna gäster trots att det inte alls hör hemma här i Bollebygd, konstaterar Anders Bäck.

Våfflor
Till traditionen hör kaffe med våfflor – så även i år.
-Aptiten är det inget fel på, säger Mariana Johnsson, vice ordförande i föreningen och tillika våffelbakare.
Att termosflaskorna fylls med nybryggt kaffe svarar Margit Linusson för.

Inomhus
Den dåliga sommaren slår naturligtvis även mot Hembygdsföreningen i Bollebygd.
-Det är så synd att vi inte kan hålla till under bar himmel i vår fina hembygdspark, menar ordförande Bäck som tillsammans med publiken får hålla till runt kaffeborden inne i Åsestugan.
-Det är på sitt sätt mysigt det också, men är det sommar så vill vi ju allra helst hålla till utomhus, tillägger Anders Bäck som ändå hoppas att sommarvädret snart ska vara här.

Jan Blomgren svarar för både musik och musikkryss.
Jan Blomgren svarar för både musik och musikkryss.


Många våfflor går det åt.
Många våfflor går det åt.


Anders Bäck är ordförande i Bollebygds Hembygdsförening och grubblar över varför så få Bollebygdsbor hittar till Hembygdsföreningens allsångs- och krysskvällar.
Anders Bäck är ordförande i Bollebygds Hembygdsförening och grubblar över varför så få Bollebygdsbor hittar till Hembygdsföreningens allsångs- och krysskvällar.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com