« Föreg. Nästa »

Många sedlar i bössorna


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Följ insamlingssumma här på www.bollebygdsnyheter.se

Många sedlar i bössorna


Christer Falk 2009-09-13

Här ställer represenanter för de föreningar som ser till att insamlingen blir bra i Bollebygds kommun upp för gruppfoto. I orange tröja, insamlingsgeneralen Anders Olsson.

Här ställer represenanter för de föreningar som ser till att insamlingen blir bra i Bollebygds kommun upp för gruppfoto. I orange tröja, insamlingsgeneralen Anders Olsson.Insamlingen Världens Barn fortgår i Bollebygds kommun och idag finns bössor i de allra flesta affärer i kommunen.
-Bössor som vi hoppas ska fyllas med mycket pengar, säger Anders Olsson, insamlingsgeneral.

För fjärde året i rad pågår insamling i Bollebygd och Anders Olsson berättar gärna om tidigare års insamlingar.
- Första året vi deltog var 2006 och då kunde vi bidra med 16.450 kronor. 2007 78.194 och 2008 153.379.
- Vi har alltså ökat ordentligt varje år och förhoppningen är  ju att vi ska dubbla även i år. Så se till att hitta någon av våra bössor, hälsar Anders Olsson som nås på telefon 0301-10821 om du har några frågor kring insamlingen.

Vill du bidra?
Kanske finns ni därute, syföreningen, grabbgänget, fotbollslaget, föreningen eller företaget som gör lite extra för att samla in pengar till Världens Barn. Hör av er så kommer vi med kamera och penna för reportage här på www.bollebygdsnyheter,se och eller i Annonsmarknan.
Välkomna via mailen; cfproduktion@telia.com eller på telefonen 0768-20 25 30.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com