« Föreg. Nästa »

Nu har kommunen köpt Tyftet Pris: 4.215.000 kronor


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Bollebygd i rampljuset när markaffär är klar

Nu har kommunen köpt Tyftet Pris: 4.215.000 kronor


Christer Falk 2007-05-28

Pressen fotograferar när Sven Hertzman och Christer Johansson gör det brukliga handslaget efter en bra affär.
Pressen fotograferar när Sven Hertzman och Christer Johansson gör det brukliga handslaget efter en bra affär.

Efter många års väntan har Bollebygds kommun äntligen köpt markområdet Tyftet. -Vi har i många år diskuterat ett köp av marken men av förståliga skäl har styrelsen för Anna & Elvira Olofssons stiftelse för Bollebygds Församlingshem tvekat. Nu är vi överens och det känns mycket bra, säger kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson (m).

Det glädjande beskedet lämnades vid en presskonferens i Prästgården under förmiddagen av Sven Hertzman från stiftelsens styrelse och Christer Johansson. Med vid presskonferensen var även kommunchefen Lennie Johansson och kyrkokamrer Lennart Almén.

40-50 villatomter
För alla de som står i kommunens tomtkö är dagens besked glädjande.
-Vi har ett åttiotal intresserade i vår tomtkö och det vi nu planerar för är mellan 40 och 50 villor, berättar Christer Johansson.

Prioriterat
När nu köpet är klart kommer planeringsarbetet att gå igång.
-Eftersom vi under många år titta på Tyftet som ett mycket attraktivt område för bebyggelse tillhör området de prioriterade när det gäller planarbetet, fortsätter Christer Johansson som hoppas att de första spadtagen kan tas under 2009.

Kommunala tomter
Hela Tyftet kommer att planeras och exploateras av kommunen.
-En av anledningarna till att vi nu sålt till kommunen är att vi hoppas att man kommer att planera området så att det behåller sin karaktär. Och då menar vi generöst med grönområden. En annan anledning till att vi är nöjda med att kommunen köper är att vi hoppas att villabyggandet kan bli något billigare och därmed göra det möjligt för fler att välja villaboendet, säger Sven Hertzman.

Nästa AnnonsMarknan
I nästa nummer av AnnonsMarknan kan du läsa mer om kommunens markköp.

Det gäller att få till den bästa bilden...
Det gäller att få till den bästa bilden...


Bollebygd i rampljuset när markaffären presenterades.
Bollebygd i rampljuset när markaffären presenterades.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com