« Föreg. Nästa »

Specialwell expandrar och flyttar till Råssa


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Specialwell expandrar och flyttar till Råssa


Christer Falk 2010-07-07

Hit till Råssa och miit emot Hammar Maskin AB flyttar Specialwell i början av oktober.
Hit till Råssa och miit emot Hammar Maskin AB flyttar Specialwell i början av oktober.

I tio år har företaget Specialwell verkat. De senaste fem åren har man hållit till i Olsfors men nu förbereds flytten till Råssa och de nya lokalerna mitt emot Hammar Maskin AB.

Specialwell har klarat finanskrisen och lågkonjunkturen på ett bra sätt.
–Vi kan visa bättre siffror idag än under våren 2008. En 20 procentig ökning jämfört med 2008, säger Dennis Artursson som tillsammans med Karl-Olof Järnfors och Patrik Johansson äger företaget.
Idag tillverkar man emballage av papper på en yta av 1200 kvadrat och ser nu fram emot att växa in i de drygt 2500 kvadraten som blir färdiga i oktober på Råssa.
–Vi ska fortsätta att växa och fortsätter därför att satsa offensivt både vad gäller maskinpark och kontakten med kunder och nya kunder, fortsätter Dennis Artursson som tillsammans med Patrik Johansson bearbetar marknaden.
–Vår kollega Karl-Olof Järnfors svarar för det tekniska, svarar för att vi investerar i rätt teknik och utvecklar våra produkter, berättar Dennis vidare.

Snabba beslut
Eftersom de tre ägarna av Specialwell finns i ”huset” blir beslutsvägarna korta och därmed flexibiliteten hög.
–Vi tror att våra kunder känner igen sig i oss. Våra kunder är små och medelstora företag och därför spelar vi på samman planhalva. Jag är övertygad om att vi som ett helt fristående och mindre företag sträcker oss lite extra för att leva upp till kundens behov och önskemål. Det är inte helt ovanligt att både jag, Karl-Olof och Patrik går ut i produktionen om så behövs, berättar Dennis vidare.

Södra Sverige
Kunderna hos Specialwell i Olsfors finns mestadels i mellan- och södra Sverige.
–Från Stockholm och söder täcker vi själva upp men för att bredda marknaden har vi en typ av återförsäljare längre norrut i landet. Därmed finns vi med över hela landet, fortsätter Dennis som passar på att visa hur man med wellpapp bygger en transportpall.
–Vi har lyckats med att skapa effektiva lösningar som gör oss konkurrenskraftiga. Och den kraften hoppas vi hålla och även öka i framtiden.
På frågan om man i och med flytten kommer att öka personalstyrkan säger Dennis Andersson så här.
–I och med att vi flyttar till Råssa kommer två nya maskiner att installeras. Vi hoppas och tror att den kapacitetsökningen som vi nu investerar i på sikt kommer att innebära att vi behöver bli fler som är med och tar fram våra emballage. Vi ska vara med och växa och då blir en personalökning säkert en naturlig del i växandet.

Läs mer om Speicalwell på: www.specialwell.se

Dennis Artursson och Karl-Olof Järnfors är två av delägarna i Specialwell i Olsfors
Dennis Artursson och Karl-Olof Järnfors är två av delägarna i Specialwell i Olsfors


Här bygger Dennis Artursson en pall av pappersemballage.
Här bygger Dennis Artursson en pall av pappersemballage.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com