« Föreg. Nästa »

Välbesökt vernissage på Galleri Odinslund 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Välbesökt vernissage på Galleri Odinslund 


Christer Falk 2016-02-06

Christina Björck, här tillsammans med Elisabeth Sundell och Charlotte Simon från Sandared respektive Borås. Elisabeth och Charlotte är två av Christinas åtta målarkollegor som träffas och målar var fjortonde dag.
Christina Björck, här tillsammans med Elisabeth Sundell och Charlotte Simon från Sandared respektive Borås. Elisabeth och Charlotte är två av Christinas åtta målarkollegor som träffas och målar var fjortonde dag.

Det blev en välbesökt vernissage när Christina Björck för första gången visade upp sina 44 akvareller för Bollebygdsborna.
–Roligt när det kommer mycket folk och det har det gjort idag, säger en nöjd konstnär till bollebygdsnyheter.se

Christina Björck har målat i drygt 15 år.
–Jag har gått en hel del kurser, en del för namnkunniga konstnärer, och det har naturligtvis utvecklat mitt måleri. Idag målar jag regelbundet tillsammans med åtta andra kvinnor i Borås. Vi inspirerar och recenserar varandra och det tror jag utvecklar vårt målande, säger Christina Björck.

Akvareller
Redan från, i stort sett, första penseldraget fastnade Christina Björck vid akvarellmålning.
–Det kändes rätt från början och sedan dess så är det akvarellmålning som gäller, säger Christina.

Månaden ut
Fram till och med den 27 februari finns Christina Björcks akvareller att beskåda på Galleri Odinslund.

Här justerar Christina Björck en av sina akvareller.
Här justerar Christina Björck en av sina akvareller.


Fyra akvareller av Christina Björck.
Fyra akvareller av Christina Björck.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com