« Föreg. Nästa »

Sveriges bästa serviceboende…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Sveriges bästa serviceboende…


Christer Falk 2018-02-20

Här klipps bandet och Gula Huset är invigt.
Här klipps bandet och Gula Huset är invigt.

Här invigningsskålas det.
Här invigningsskålas det.

Ambitionerna och målen är högt ställda hos personalen vid LSS verksamheten i Bollebygds kommun.
– Jag känner mig verkligen trygg i att ha dessa ambitioner, säger chefen Pia Brown-Stjärnå och fortsätter.
– Vi har en otroligt engagerad personal som har de boendens bästa som sin ledstjärna och då är det stimulerande att lägga ribban högt.


Under eftermiddagen idag, tisdagen den 20 februari, invigdes Gula Huset efter en genomgående renovering och dessutom har ett Atterfallshus byggts på tomten.
– Huset kommer till en början att användas till något vi kallar för Öppen Bas. Det innebär att hit kan de som bor i serviceboende komma under dagtid och även under vissa kvällar. Öppet Bas blir något av deras gemensamma ”vardagsrum”, berättar Pia som basar över alla LSS-verksamhet i kommunen.

LSS
Inom LSS finns idag ett gruppboende för 6 boenden, granne med Hembygdsparken. I serviceboende bor åtta personer.
– Serviceboendet innebär att de bor själva i lägenheter runt om i centrala Bollebygd. Men har nu möjlighet att träffas här på sin fritid. De flesta tillbringar sina dagar på något av kommunens dagcenter, berättar Pia Brown Stjärnå vidare.

Snittar och skumpa
Som sig bör vid en invigning bjöds det på tilltugg och bubbelcider.
– Självklart ska vi fira att vi fått möjlighet att flytta in i de här fina lokalerna mitt i centrala Bollebygd. Lättillgängligt, trivsamt och när våren kommer har vi en riktigt fin trädgård att ta till vara, fortsätter entusiastiska chefen Pia Brown-Stjärnå.

Växa in i
Som med alla nya verksamheter så behövs lite tid för att hitta formen, bo in sig och utveckla aktiviteter. Så även här.
Chefen Pia igen:
– Vi ska som sagt bli Sveriges bästa serviceboende – här har vi förutsättningarna. 
Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com