« Föreg. Nästa »

BOLLEBYGDS HISTORIAPremiär för första utställningen 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

BOLLEBYGDS HISTORIA
Premiär för första utställningen

 


Christer Falk 2021-05-29

Pia Aspestrand och hennes två söner såg med intresse på hur Projekt BOLLEBYGDS HISTORIA presenterade mormor Brittas arbete med sin mjölkaffär.
Pia Aspestrand och hennes två söner såg med intresse på hur Projekt BOLLEBYGDS HISTORIA presenterade mormor Brittas arbete med sin mjölkaffär.

Som ni säkert känner till vid det här laget har Bollebygds Hembygdsförening arbetat med Projekt BOLLEBYGDS HISTORIA under drygt ett år. Idag, lördagen den 29 maj, var det premiär för den första utställningen.

– Det känns riktigt bra att vi idag kan visa upp den allra första utställningen, den första av många kommande, säger Christer Johansson som tillsammans med Håkan Alfredsson och Christer Falk svarar för utställningsprogrammet vad gäller Projekt BOLLEBYGDS HISTORIA.


Styrelsen för Bollebygds Hembygdsförening har tagit beslut om att den sista lördagen i varje månad ska någon form av utställning presenteras i Nya museet.
– Vi har bestämt att den sista lördagen i varje månad ska ha temat LÖRDAGSTRIVSEL hos Bollebygds Hembygdsförening. Då är det planerat för utställning och en form av öppet hus i hela Hembygdsgården. Givetvis kommer det att bjudas servering och försäljning av vårt hällbakade bröd, berättar Leif Karlsson, ordförande i föreningen.

Premiär
Idag var det alltså premiär och då visades arbetet som gjorts kring Britta Larssons Mjölkaffär. En affär som en gång fanns där AnnonsMarknan i dag har sitt kontor. Besökarna fick också stifta bekantskap med smeden Bror Persson, som drev en smedja i Krokdal under många år. Dessutom visades ett bildspel med ett antal kända och okända porträtt.

Fint besök
När utställningen öppnade kom Britta Larssons barnbarn Pia Aspestrand med familj på besök.
– Ni har lyckats med att ta fram en fin bild av min mormors arbete i mjölkaffären. För min egen del har det varit roligt att kunna bidra med bilder och minne från den här tiden, säger Pia Aspestrand.

Nöjda
Drygt 40 utställningsbesökare kunde arrangören räkna in.
– Vi är nöjda, mer än nöjda, med dagens arrangemang. Många besökare på utställningen och minst lika många passade på att dricka en kopp kaffe med god smörgås till. Vi kan även konstatera att intresset för att träffas är stort. Samtalen vid borden blev många och långa, säger Håkan Alfredsson.

Nästa gång
Lördagen den 26 juni är det åter dags för LÖRDAGSTRIVSEL i Hembygdsparken.
– Något traditionellt midsommarfirande blir det inte, men utställning och öppet hus i Hembygdsparken lovar vi ändå bjuda. Självklart med de Coronarestriktioner som är aktuella, hälsar Leif Karlsson, ordförande i föreningen.

 

 

 


Jussi, Pia, Oscar och Emil Aspestrand besökte utställningen där Pias mormor var en av huvudpersonerna.
Jussi, Pia, Oscar och Emil Aspestrand besökte utställningen där Pias mormor var en av huvudpersonerna.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com