« Föreg. Nästa »

Ny tillverkning i Olsfors


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Nedslag i januari 2003

Ny tillverkning i Olsfors


Christer Falk 2010-01-07


Nu lyser än en gång flitens lampor i den gula fabriksbyggnaden i Olsfors. I ett antal år har fabriken stått tom men sedan i oktober förra året huserar företaget Special Well i lokalerna.
-Vi tillverkar emballage i wellpapp och har varit igång sedan 1999 men med tillverkningen i Sandared, berättar Patrik Johansson som svarar för försäljning och marknadsföring.

Företaget sysselsätter idag sex personer varav tre är delägare och tre anställda.
-Tillsammans med sandaredsborna Karl-Olof Järnfors och Sven-Olof Järnfors äger jag företaget och det är Karl-Olof som svarar för produktionen och hans far Sven-Olof finns med som mentor och expert. Sven-Olof har många års erfarenhet av produktion av olika former av emballage i papper och är därför till stor nytta för vårt nya företag, menar Patrik Johansson.

Efterfrågan
Av företagets namn att döma så är tillverkningen inriktad på specialemballage i wellpapp.
-Våra stora kunder finns inom verkstads- och möbelindustrin. Vi kan exempelvis tillverka emballage som väger bara en sjunde, en åttondel av vad ett liknande emballage väger tillverkat i trä. Det är en fördel som många intresserar sig för - mer och mer märker vi, fortsätter Patrik Johansson och menar därmed att genom att använda emballage i wellpapp finns det stora besparingar att plocka hem i samband med transporter av gods.

Stark utveckling
När Patrik Johansson säger sig märka att intresset ökar bekräftar han det med omsättningssiffror. Första året omsatte företaget 1.000.000 och senaste halvårsrapporten visar på en omsättning på drygt tre och en halv miljon.
-Det känns som om intresset står sig trots att konjunkturen inte är det allra bästa i nuläget och det innebär att vi förmodligen kommer att omsätta strax över sju miljoner i år.

Flexibilitet
En annan av företagets ambitioner är att vara så flexibla som det bara går när det gäller tillverkning och service.
-I stället för att en kund beställer emballage för exempelvis ett halvår försöker vi jobba fram avtal som förser honom med emballage i andan "just i time". Det tjänar kunde både pengar och hantering på och för vår egen del får vi en jämnare produktion att hantera.

Stark well
Sedan några månader tillbaka arbetar företaget med en ny och starkare wellpapp.
-Traditionellt är wellpappen fyra och sju millimeter. Den nya kvaliteten, havey duty är upp till fjorton millimeter och blir därför betydligt starkare. En produkt som vi ser nya och stora användningsområden för, säger Patrik Johansson som tillsammans med sina kolleger ser ljust på framtiden för Special Well i Olsfors.

Artikeln publiceerad i AnnonsMarknan nr 1 2003


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com