« Föreg. Nästa »

Premiär – för mötesplatsen Knutpunkten


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Premiär
– för mötesplatsen Knutpunkten


Christer Falk 2017-03-08


Klockan fyra i eftermiddags öppnades dörrarna till den nya mötesplatsen i Bollebygd.
– Vi kommer att kalla den för Knutpunkten och här är det meningen att alla ska vara välkomna, säger Niklas Herneryd som har ansvaret för flyktingguider och språkvänner i Bollebygds kommun.


Verksamheten vid Knutpunkten, som håller till i Stationshuset mitt i centrala Bollebygd, kommer att hålla öppet varje onsdag mellan 16.00-19.00.
– Den verksamhet som kommer att fylla Knutpunkten bygger på vad gästerna har för önskemål och idéer, menar Niklas som premiärdagen kunde glädjas åt att många intresserade kom.

 

Teman
Eftersom Niklas har ansvaret för flyktingguider och språkvänner faller det sig naturligt att verksamheten har sin grund i att föra samman gamla Bollebygdsbor med nya Bollebygdsbor.
– Vi som bor och verkar här i Bollebygd har mycket att lära av våra nya invånare samtidigt som vi naturligtvis har mycket att dela med oss av till dem. Därför kommer vi att uppmuntra till temakvällar där vi tillsammans med besökarna bjuder in politiker, företagare, föreningar. Det är också öppet för vem som helst att komma hit och berätta som just sin verksamhet, säger Niklas Herneryd.

 

Språkträning och fika
Under premiärkvällen ägnade Rolf Andersson en del av tiden åt att hjälpa ett par killar från Afganistan med svenskan. Ali Karimi och Bagher Mahdipor har kommit en bit på väg med svenskan – men vill hela tiden bli ännu bättre.

 

Många anmälningar
Intresset för att vara med och bidra med sin insats som flyktingguid och språkvän har visat sig vara riktigt bra.
– Vi har fått in 46 anmälningar och dessa är fördelade på 28 med svensktalande bakgrund och 18 med annan språklig bakgrund än de svenska, berättar en nöjd Niklas Herneryd och tillägger.
– Finns det fler som är intresserade så nås jag via Bollebygds kommuns växel.

 

 


Bagher Mahdipor och Ali Karimi från hjälp med svenskan av Rolf Andersson.
Bagher Mahdipor och Ali Karimi från hjälp med svenskan av Rolf Andersson.


Jaber Smari och Abir Alshik kom till Bollebygd från Syrien 2014. Här tillsammans med Niklas Herneryd som bland annat ansvarar för mötesplatsen Knutpunkten i Stationshuset i Bollebygd.
Jaber Smari och Abir Alshik kom till Bollebygd från Syrien 2014. Här tillsammans med Niklas Herneryd som bland annat ansvarar för mötesplatsen Knutpunkten i Stationshuset i Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com