« Föreg. Nästa »

Premiär – för mötesplatsen Knutpunkten


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Premiär
– för mötesplatsen Knutpunkten


Christer Falk 2017-03-08


Klockan fyra i eftermiddags öppnades dörrarna till den nya mötesplatsen i Bollebygd.
– Vi kommer att kalla den för Knutpunkten och här är det meningen att alla ska vara välkomna, säger Niklas Herneryd som har ansvaret för flyktingguider och språkvänner i Bollebygds kommun.


Verksamheten vid Knutpunkten, som håller till i Stationshuset mitt i centrala Bollebygd, kommer att hålla öppet varje onsdag mellan 16.00-19.00.
– Den verksamhet som kommer att fylla Knutpunkten bygger på vad gästerna har för önskemål och idéer, menar Niklas som premiärdagen kunde glädjas åt att många intresserade kom.

 

Teman
Eftersom Niklas har ansvaret för flyktingguider och språkvänner faller det sig naturligt att verksamheten har sin grund i att föra samman gamla Bollebygdsbor med nya Bollebygdsbor.
– Vi som bor och verkar här i Bollebygd har mycket att lära av våra nya invånare samtidigt som vi naturligtvis har mycket att dela med oss av till dem. Därför kommer vi att uppmuntra till temakvällar där vi tillsammans med besökarna bjuder in politiker, företagare, föreningar. Det är också öppet för vem som helst att komma hit och berätta som just sin verksamhet, säger Niklas Herneryd.

 

Språkträning och fika
Under premiärkvällen ägnade Rolf Andersson en del av tiden åt att hjälpa ett par killar från Afganistan med svenskan. Ali Karimi och Bagher Mahdipor har kommit en bit på väg med svenskan – men vill hela tiden bli ännu bättre.

 

Många anmälningar
Intresset för att vara med och bidra med sin insats som flyktingguid och språkvän har visat sig vara riktigt bra.
– Vi har fått in 46 anmälningar och dessa är fördelade på 28 med svensktalande bakgrund och 18 med annan språklig bakgrund än de svenska, berättar en nöjd Niklas Herneryd och tillägger.
– Finns det fler som är intresserade så nås jag via Bollebygds kommuns växel.

 

 


Bagher Mahdipor och Ali Karimi från hjälp med svenskan av Rolf Andersson.
Bagher Mahdipor och Ali Karimi från hjälp med svenskan av Rolf Andersson.


Jaber Smari och Abir Alshik kom till Bollebygd från Syrien 2014. Här tillsammans med Niklas Herneryd som bland annat ansvarar för mötesplatsen Knutpunkten i Stationshuset i Bollebygd.
Jaber Smari och Abir Alshik kom till Bollebygd från Syrien 2014. Här tillsammans med Niklas Herneryd som bland annat ansvarar för mötesplatsen Knutpunkten i Stationshuset i Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com