« Föreg. Nästa »

Nu pekar det uppåt igen…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nu pekar det uppåt igen…


Christer Falk 2010-02-27

Fördubblar husleveranserna under 2010
Fördubblar husleveranserna under 2010

Hos BollebygdsHus ser man nu lite ljusare på framtiden. Efter ett 2009 med en 40 procentig nedgång har nya order börjat rulla in. –Vi känner en försiktig optimism, säger Per-Anders Gustavsson, VD vid företaget.

Under 2009 tillverkades endast 40 hus men nu ser det bättre ut.
–Vårt mål är att leverera 80 hus under 2011 och som det nu ser ut kommer vi att nå dit, menar Per-Anders som tillsammans med kusinen Jan Gustavsson äger företaget.

Ny säljorganisation
Under 2009 började vi att byggde en ny säljorganisation som bland annat innebar att en försäljningschef anställdes.
–En klippa från branschen, säger Per-Anders och fortsätter.
–Vi har också anställt tre säljare och två är på väg in. Numera hanterar vi mycket av vår försäljningen från vår anläggning här i Bollebygd och det är en förändring av organisationen som känns mycket bra.

Triangel
Genom den nya säljorganisationen satsar BollebygdsHus på att sälja och leverera hus i triangeln Halmstad, Lysekil, Jönköping.
–Vi ser den här marknaden som någorlunda stabil även om konjunkturen går upp och ned. Området kring Göteborg är i stort sett alltid i behov av nya bostäder. Samma bild, om än inte lika stark, ser vi i hela området som vi nu kommer att arbeta med, säger Per-Anders Gustavsson.
–Det här området innebär att våra säljare når sina kunder på cirka en och en halv timme. En hanterlig marknad, konstaterar Per-Anders som också kan berätta att man arbetat fram ett koncept som innebär att huskunder kan köpa både husleveransen och hela entreprenaden för att färdigställa byggandet direkt från BollebygdsHus i ett och samma kontrakt.
–Idag säljer vi 90 procent av våra hus på totalentreprenad. När vi i samma kontrakt kan erbjuda även färdigställande har vi fullständig kvalitetskontroll från ax till limpa. Det ser både vi och våra kunder som en stor fördel.

Nyanställer
Två nya säljare är på väg in men även produktionen får förstärkning.
–Vi kommer att anställa en verkmästare som i sin tur ska sköta nyanställningar av 4-6 snickare snarast. När de anställningarna är klara och alla på plats är vi totalt fler anställda än vi var innan nedgången. Så nog känns det som om bättre tider är på gång, säger en försiktig Per-Anders Gustavsson.

Läs mer om BollebygdsHus på: www.bollebygdshus.se

Per-Anders Gustavsson är VD vid BollebygdsHus och är nu försiktigt optimistisk.
Per-Anders Gustavsson är VD vid BollebygdsHus och är nu försiktigt optimistisk.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com