« Föreg. Nästa »Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygdshus investerar 22 miljoner i ny fabrik


Christer Falk 2005-09-22

Företagets ägare, Per-Anders Gustavsson och Jan Gustavsson visar upp ritningen på \
Företagets ägare, Per-Anders Gustavsson och Jan Gustavsson visar upp ritningen på "Nordeuropas modernaste husfabrik". Fabriken kommer att byggas intill strax intill R40 och Kullamotet.

Nu är det klart – Bollebygdshus AB bygger ny fabrik vid Kullamotet i Bollebygd.
-Vi har planerat för det här i cirka ett och ett halvt år och den sista augusti tog vi beslut om investeringen och flytten fram till Bollebygd, säger Per-Anders Gustavsson som tillsammans med Jan Gustavsson idag äger Bollebygdshus AB.

Nästa år fyller företaget hela 60 år och då tycker de båda ägarna att det passar bra med investeringen som innebär att företaget kommer att förfoga över Nordeuropas modernaste husfabrik.
-Vi gör naturligtvis det här för att möta framtidens efterfrågan av våra hus, säger Per-Anders Gustavsson och Jan Gustavsson fyller i med:
-Etableringen vid Kullamotet innebär också att vi kommer att synas på ett helt annat sätt än idag. Vi blir tillgängliga för våra kunder och att det passerar 5 miljoner fordon på motorvägen intill vår fabrik är ju heller inte fel. Vi blir helt enkelt en del av Bollebygds ansikte utåt, säger Jan Gustavsson.
En annan viktig del i flytten från Hedegärde fram till Bollebygd är även tillgängligheten för personalen.
-Det är naturligtvis vikigt att vara nära kollektivtrafiken, inte minst i tider då bensinen är dyr, menar Jan Gustavsson och pekar på närmaste busshållplast som ligger på lagom promenadavstånd från det planerade bygget.

Skyltfönster
Den nya fabriken kommer att visa upp en fin fasad mot motorvägen.
-Vi lägger kontor och utställningsytor mot motorvägen och fyller sedan på bakåt med själva fabriken. Sammantaget kommer vi att förfoga över cirka 2 700 kvadratmeter. Själva fabriken får en yta av 1850 kvadrat och drygt 800 kvadrat fyller vi med kontor, utställningsytor och personlautrymmen, fortsätter Jan Gustavsson.

Möter framtiden
Bollebygdshus har ökat sin försäljning med cirka 20 procent per år under de senare åren och tror att de kunnat sälja ännu mer om det funnits tillgängliga tomter.
-Området Källelund här i Bollebygd blev lite av början på en ny epok för oss. Vi gick in och köpte ett helt område. Den investeringen gav oss lite av blodad tand och idag är det bara två tomter kvar på området Ängen som blev en bra uppföljning på det nya sättet att agera för oss, säger Per-Anders Gustavsson.
-Jämsides med planeringen av den nya fabriken har vi byggt ut vår försäljningsorganisation. Så sent som i juni i år öppnade vi försäljningskontor i Helsingborg. Förra året öppnade vi kontor i Varberg och vi finns idag även representerade med två försäljare i Göteborg och en i Alingsås, säger Jan Gustavsson som svarar för försäljningsorgnisationen inom företaget.
En konsekvens av exempelvis försäljningsorganisationen i Varberg är att företaget köpte in ytterligare ett helt litet bostadsområde – den här gången i Träslövsläge strax söder om Varberg.

Ökning
I år kommer Bollebygdshus att tillverka och sälja 75 hus.
- Vi omsätter idag 76 miljoner och räknar väl med att öka. Även om vi bygger nytt och därmed kommer att arbeta i Nordeuropas modernaste husfabrik så tror vi på en ökning när det gäller personalstyrkan, säger Per-Anders Gustavsson och kliver tillsammans med kompanjonen Jan Gustavsson ut i det meterhöga gräset på den 90 000 kvadratmeter stora tomten.
Lagom till nyåret 2006/2007 ska bygget vara klart.
-Visst vore det roligt om vi hann flytta in under jubileumsåret, säger Per-Anders Gustavsson.


www.bollebygdshus.seTipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com