« Föreg. Nästa »

Trion som byggde och styrde...


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Trion som byggde och styrde...


Christer Falk 2019-03-06

Igår kväll samlades drygt 80 personer för att lyssna till tre av de som var med och byggde och styrde Bollebygds kommun under kommuens första 24 år. Vid nyåret avslutades den epoken och det uppmärksammandes igår kväll.

Publiken bjöds på en resa som egentligen började redan i samband med att Bollebygds kommun gick upp i Borås kommun 1974. Det var inte så många som tyckte om det.

Om resan därifrån och fram till årsskiftet 2018/2019 handlade kvällen.

Det här lilla inslaget gör naturligtvis inga som helst anspråk på att ge någon dokumentation av kvällen - men vi vill ändå visa att de första 24 åren i Bollebygds nya historia belystes under kvällen tisdagen den 5 mars 2019.

Underligt
Något som framkom under kvällen var att de som nu tagit över styret i Bollebygds kommun har valt bort att lyssna till den gedigna erfarenhet som de tre tidigare kommunalråden skaffat sig. Något som i lekmannaöron låter väldigt konstigt.

Stort TACK
Vi som arrangerade vill gärna passa på att tacka publken som valde att vara med i går kväll. Naturligtvis vill vi också tacka de före detta kommunalråden, Jan-Åke Andersson, Christer Johansson och Peter Rosholm för att de delade med sig av "vägen fram till att Bollebygd blev egen kommun" och en del av det som hände under de första 24 åren.

Olle Örngård
Christer Falk
Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com