« Föreg. Nästa »

Bollebygdstjej blir pilot…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygdstjej blir pilot…


Christer Falk 2008-08-24

Emelie Sellgren har nu packat för några års studier i Västerås.
Emelie Sellgren har nu packat för några års studier i Västerås.

Måndagen den 18 augusti gjorde Emelie Sellgren sin första dag på skolan som ska utbilda henne till pilot. AnnonsMarknan träffade den blivande piloten några dagar innan hon lämnade Bollebygd för några års studier vid Aviation Collage of Sweden i Västerås.

-Det här har jag drömt om länge, säger Emelie och berättar att hon har en kompis vars pappa är pilot. Han hade väl hört att jag drömt om att bli pilot och tipsade om skolan som utbildar piloter i Västerås och Arvidsjaur.

NV-linjen
När Emelie sökte till Hulebäcksgymnasiet för dryga året sedan valde hon den naturvetenskapliga linjen. Ett viktigt val.
-När jag fick tipset om pilotutbildningen så visade det sig att jag valt rätt linje. Ett av kraven är att man ska läsa NV-linjen på gymnasiet.

500 sökande
Till pilotutbildningen som börjar med att man läser årskurserna två och tre på NV-linjen vid pilotskolan sökte 500 ungdomar.
-Skolan är rikstäckande så elever från helan landet söker den här utbildningen. Trettio av alla oss som sökte antas till utbildningen.

Många tester
När den första gallringen bland de 500 sökande var klar var Emelie en av de 70 som kallades till tester och intervjuer i Stockholm.
-Många av testerna var mycket tuffa. Det handlade exempelvis om att göra många saker på en gång, hålla ordning på tider och samtidigt svara på många kluriga frågor – på engelska.
När testerna var klara och psykologerna sagt sitt tillhörde Emelie en av de 30 som blev antagna till den eftertraktade utbildningen.

Upp till mig
-Jag blev naturligtvis jätteglad när jag fick beskedet om att jag blev antagen till utbildningen. Nu är det upp till mig att ta tillvara på det här tillfället och jag ska banne mig bli pilot, säger Emelie som är den allra första eleven från Hulebäcksgymnasiet som utbildar sig till pilot.

Två + tre
Under första delen av utbildningen kommer Emelie att ha tre dagar flygutbildning och två dagar kärnämnen på schemat. Lite senare växlar antalet dagar och hon får ägna sig åt flyget två dagar och kärnämnen i tre dagar.
-Vad jag vet så kommer vi att få flyga ganska snart. Och om allt går enligt planerna så ska det heller inte ta så lång tid innan jag får flyga själv, säger en förväntansfull och blivande pilot.

Drömmen
Några år fram i tiden hoppas Emelie att hon når drömjobbet som styrman på något av alla de flygplan som tar oss turister runt om i världen.
-Efter studenten om två år kan jag söka en tvåårig påbyggnadsutbildning som innebär att jag får lära mig att flyga tvåmotoriga plan. Sedan gäller det att skaffa sig så mycket flygerfarenhet som det bara går och försöka få arbete hos något av flygbolagen. Till en början handlar det om att bli andra pilot, säger Emelie som fått många uppmuntrande kommentarer om sitt utbildningsval och den styrka och skärpa som hon visat genom att ta sig ända fram till skolstarten på Aviation Collage of Sweden i Västerås. Grattis!

AnnonsMarknan
Artikeln är publicerad i AnnonsMarknan nr 13 2008

Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com