« Föreg. Nästa »

Madeleine Forsberg– ny kyrkoherde i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Madeleine Forsberg
– ny kyrkoherde i Bollebygd


Christer Falk 2017-01-31


För en vecka sedan tog Madeleine Forsberg över jobbet som kyrkoherde i Bollebygds församling. Dagens kyrkoherde, Urban Olander, som haft jobbet i 23 år lämnar för pension i månadsskiftet januari-februari. Församlingen får en ny kyrkoherde och på köpet får man sin allra första kvinnliga präst.


 

Efter 16 år som präst i olika församlingar ska det bli både roligt och spännande att ta över som kyrkoherde i Bollebygds församling, säger Madeleine Forsberg som sedan i somras har försökt lära känna trakterna i Bollebygd med omnejd.

 

Det var någon som upplyste Madeleine om att tjänsten som kyrkoherde i Bollebygds församling skulle bli ledig.

– Eftersom jag har haft en del tankar om att kanske prova på något nytt så blev det här med Bollebygd intressant, säger Madeleine och fortsätter.

– Nyfikenheten om Bollebygd drev mig till ett antal besök i trakterna och mina upplevelser hamnade bara på plussidan.

 

Väl mottagen

När själva rekryteringsprocessen var över och det blev klart att Madeleine Forsberg fick tjänsten som kyrkoherde har hon naturligtvis hälsat på i sin nya församling.

– Jag känner mig välkommen och har blivit mött på en mycket fint sätt. Går man från ett arbete där man trivs bra så tror jag att det är lättare att även trivas på sin nya arbetsplats, menar Madeleine och ser därför fram emot att börja arbeta i Bollebygds församling.

 

Tycker om bredden
Gudstjänsterna ser Madeleine som basen i den kyrkliga verksamheten och hon kommer därför att så snart som möjligt hålla sin första gudstjänst i Bollebygd.
– Planeringen om vem av oss präster i församlingen som svarar för den eller den gudstjänsten gör vi naturligtvis gemensamt. Men visst – jag hoppas att jag får möte invånarna i kommunen så snart som möjligt.
På frågan om hon vill prioritera något område inom den kyrkliga verksamheten får vi det här svaret.
– Jag är så lyckligt lottad att jag är intresserad av det mesta. Arbetet som kyrkoherde bjuder på en variation av arbetsuppgifter och det tror jag passar mig bra. Jag vill jobba med sådant som människor tänker att en präst ska arbeta med. Det är väl då man kan leva upp till församlingens förväntningar – antar jag.

 

Fritiden
På frågan om vad den nya kyrkoherden sysslar med på sin fritid svarar hon så här:
– Min fritid ägnar jag åt familjen. Jag har fem vuxna barn. Två egna och tre bonsbarn som jag gärna är tillsammans med. Barn och det där vanliga familjelivet är min fritid.

 

Värmländska
Madeleine har sina rötter i Karlskoga, men flyttat runt en del i landet innan hon hamnade i Göteborg för att läsa till präst. 2000 blev hon prästvigd och började arbeta i Göteborg.
– Jag har blivit kvar på de här breddgraderna, vi bor i Mölnlycke så från den 23 januari får jag åka öster ut istället för väster ut när jag ska till jobbet, säger en förväntansfull präst som nu går in i sin första kyrkoherdetjänst.

Artikelan har varit publicerad i AnnonsMarknan nr 2/2017


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com