« Föreg. Nästa »

Madeleine Forsberg– ny kyrkoherde i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Madeleine Forsberg
– ny kyrkoherde i Bollebygd


Christer Falk 2017-01-31


För en vecka sedan tog Madeleine Forsberg över jobbet som kyrkoherde i Bollebygds församling. Dagens kyrkoherde, Urban Olander, som haft jobbet i 23 år lämnar för pension i månadsskiftet januari-februari. Församlingen får en ny kyrkoherde och på köpet får man sin allra första kvinnliga präst.


 

Efter 16 år som präst i olika församlingar ska det bli både roligt och spännande att ta över som kyrkoherde i Bollebygds församling, säger Madeleine Forsberg som sedan i somras har försökt lära känna trakterna i Bollebygd med omnejd.

 

Det var någon som upplyste Madeleine om att tjänsten som kyrkoherde i Bollebygds församling skulle bli ledig.

– Eftersom jag har haft en del tankar om att kanske prova på något nytt så blev det här med Bollebygd intressant, säger Madeleine och fortsätter.

– Nyfikenheten om Bollebygd drev mig till ett antal besök i trakterna och mina upplevelser hamnade bara på plussidan.

 

Väl mottagen

När själva rekryteringsprocessen var över och det blev klart att Madeleine Forsberg fick tjänsten som kyrkoherde har hon naturligtvis hälsat på i sin nya församling.

– Jag känner mig välkommen och har blivit mött på en mycket fint sätt. Går man från ett arbete där man trivs bra så tror jag att det är lättare att även trivas på sin nya arbetsplats, menar Madeleine och ser därför fram emot att börja arbeta i Bollebygds församling.

 

Tycker om bredden
Gudstjänsterna ser Madeleine som basen i den kyrkliga verksamheten och hon kommer därför att så snart som möjligt hålla sin första gudstjänst i Bollebygd.
– Planeringen om vem av oss präster i församlingen som svarar för den eller den gudstjänsten gör vi naturligtvis gemensamt. Men visst – jag hoppas att jag får möte invånarna i kommunen så snart som möjligt.
På frågan om hon vill prioritera något område inom den kyrkliga verksamheten får vi det här svaret.
– Jag är så lyckligt lottad att jag är intresserad av det mesta. Arbetet som kyrkoherde bjuder på en variation av arbetsuppgifter och det tror jag passar mig bra. Jag vill jobba med sådant som människor tänker att en präst ska arbeta med. Det är väl då man kan leva upp till församlingens förväntningar – antar jag.

 

Fritiden
På frågan om vad den nya kyrkoherden sysslar med på sin fritid svarar hon så här:
– Min fritid ägnar jag åt familjen. Jag har fem vuxna barn. Två egna och tre bonsbarn som jag gärna är tillsammans med. Barn och det där vanliga familjelivet är min fritid.

 

Värmländska
Madeleine har sina rötter i Karlskoga, men flyttat runt en del i landet innan hon hamnade i Göteborg för att läsa till präst. 2000 blev hon prästvigd och började arbeta i Göteborg.
– Jag har blivit kvar på de här breddgraderna, vi bor i Mölnlycke så från den 23 januari får jag åka öster ut istället för väster ut när jag ska till jobbet, säger en förväntansfull präst som nu går in i sin första kyrkoherdetjänst.

Artikelan har varit publicerad i AnnonsMarknan nr 2/2017


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com