« Föreg. Nästa »

Jamsession 2.1 i Bollebygd 21 december


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Jamsession 2.1
i Bollebygd 21 december


Christer Falk 2016-12-18


Onsdag 21 december fylls Krafthuset i Bollebygd med spännande och lite annorlunda aktiviteter. Man inviger sin nybyggda uteveranda, håller öppet för skolavslutningen och bjuder på ett fullspäckat Jamsession.

Jamesession 2.1 
En av kvällens inspiratörer är Adam Algotsson, som kommer från Bollebygd. Han bjuder in till ett graffiti-jam i Hangaren vid Krafthuset. På plats finns också bildkonstnär Gunilla Boije af Gennäs från Svenljunga, som kommer arbeta med glas och transfertryck.  

Aslög Hildebrand och Emil Cederslätt från Landskrona bjuder på eldshow och akrobatik, med möjlighet att prova på och Åsa och Ulf Nomark bjuder på ett härligt jul-kör-jam. 

  

Premiären för projektets första del, Jamsession 2.0, gick av stapeln 2015. Jamsessions 2.0 är nu avslutat och Boråsregionen, Västra Götalandsregionen och ABF har beslutat att fortsätta stödja Jamsessions, som rullar  vidare i uppgraderad version; Jamsessions 2.1. 
Jamsessions 2.0 har i huvudsak verkat i Tranemo och Svenljunga kommun, där man samarbetat med fler än 25 spännande inspiratörer och har haft över 1 200 besökare på de 10 Jamsessions som genomförts under de 18 månader projektet pågått. 

  

– Genom att sammanföra människor, föreningar och kulturinstitutioner i denna unika kultursatsning har vi skapa nya nätverk, idéer
och fått fart på kreativiteten hos människor i regionen, säger Anna Gustafsson, projektledare och initiativtagare till projektet. 

  

Kulturprojekt 
Jamsessions är ett kulturprojekt öppet för alla, oavsett kön, ålder, etnicitet, ursprung eller fysisk förmåga och inträdet är fritt. Mottot för projektet är ”alla kan” och syftet är att inspirera människor att mötas, prova på, ta del av, utbyta och samarbeta över ålders-, nations- och  kulturgränserna. 

  

– Jamsessions är en spännande och unik kultursatsning, som breddar och berikar kulturlivet i Bollebygds Kommun. Vi tycker formatet är spännande 
och nytänkande och stämmer väl med hu vi vill jobba med kulturen i Bollebygd, säger Patrik Gimfalk, Kultur- och Fritidschef i Bollebygds Kommun.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com