« Föreg. Nästa »

Jamsession 2.1 i Bollebygd 21 december


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Jamsession 2.1
i Bollebygd 21 december


Christer Falk 2016-12-18


Onsdag 21 december fylls Krafthuset i Bollebygd med spännande och lite annorlunda aktiviteter. Man inviger sin nybyggda uteveranda, håller öppet för skolavslutningen och bjuder på ett fullspäckat Jamsession.

Jamesession 2.1 
En av kvällens inspiratörer är Adam Algotsson, som kommer från Bollebygd. Han bjuder in till ett graffiti-jam i Hangaren vid Krafthuset. På plats finns också bildkonstnär Gunilla Boije af Gennäs från Svenljunga, som kommer arbeta med glas och transfertryck.  

Aslög Hildebrand och Emil Cederslätt från Landskrona bjuder på eldshow och akrobatik, med möjlighet att prova på och Åsa och Ulf Nomark bjuder på ett härligt jul-kör-jam. 

  

Premiären för projektets första del, Jamsession 2.0, gick av stapeln 2015. Jamsessions 2.0 är nu avslutat och Boråsregionen, Västra Götalandsregionen och ABF har beslutat att fortsätta stödja Jamsessions, som rullar  vidare i uppgraderad version; Jamsessions 2.1. 
Jamsessions 2.0 har i huvudsak verkat i Tranemo och Svenljunga kommun, där man samarbetat med fler än 25 spännande inspiratörer och har haft över 1 200 besökare på de 10 Jamsessions som genomförts under de 18 månader projektet pågått. 

  

– Genom att sammanföra människor, föreningar och kulturinstitutioner i denna unika kultursatsning har vi skapa nya nätverk, idéer
och fått fart på kreativiteten hos människor i regionen, säger Anna Gustafsson, projektledare och initiativtagare till projektet. 

  

Kulturprojekt 
Jamsessions är ett kulturprojekt öppet för alla, oavsett kön, ålder, etnicitet, ursprung eller fysisk förmåga och inträdet är fritt. Mottot för projektet är ”alla kan” och syftet är att inspirera människor att mötas, prova på, ta del av, utbyta och samarbeta över ålders-, nations- och  kulturgränserna. 

  

– Jamsessions är en spännande och unik kultursatsning, som breddar och berikar kulturlivet i Bollebygds Kommun. Vi tycker formatet är spännande 
och nytänkande och stämmer väl med hu vi vill jobba med kulturen i Bollebygd, säger Patrik Gimfalk, Kultur- och Fritidschef i Bollebygds Kommun.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com