« Föreg. Nästa »

Inflyttningsfest i kvarteret Lyckebo


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Inflyttningsfest i kvarteret Lyckebo


Christer Falk 2017-02-04


Ett annorlunda och nytt grepp tog fastighetsägarna Magnus och Thord Gustafson när de igår kväll (fredag kväll 4 feb) bjöd in alla sina hyresgäster till en inflyttningsfest.
– Vi ville göra något extra för våra nya hyresgäster och då kom vi på den här idén, säger Magnus som tillsammans med sin far Thord byggt 37 lägenheter i kvarteret Lyckebo.


Lyckebo ligger centralt i Bollebygd och ska man tro far och son Gustafson så har de Bollebygds allra finaste hyresrätter. OK, det är nytt, modernt och tydligen genomtänkt. Så påståendet stämmer säkert… i alla fall tills nästa nybygge presenteras i kommunen.
Hur som helst – de allra flesta hyresgästerna samlades i kvarterets garage för mingel, en bit mat och klockan 20.00 dök kvällens överraskning upp. Bollebygds egen Idol-Erik med sin gitarr. Men innan de nyinflyttade satt sig till bords hälsade Thord Gustafson välkommen till Lyckebo och inflyttningsfesten med följande inledning:
– Vi har arbetat hårt för att lyckas nå vårt mål. Nu kan vi tala om för er att vi har lyckats. Vi har Bollebygds allra bästa hyresgäster…

 

Inflyttning
För en vecka sedan flyttade de flesta av hyresgästerna in i nybygget Lyckebo
– Som vi alla vet är det väldigt många som vill bo i Bollebygd. Därför tog det inte lång tid förrän alla lägenheterna var uthyrda, berättar Magnus Gustafson som hållit i bygget samtidigt som Thord jobbat med uthyrningen.
– Jag hade själv funderingar på att flytta in men lägenheterna gick åt så jag blir kvar i mitt hus som ligger granne med Lyckebo, fortsätter Magnus.

 

Sålt sina villor
En stor del av de nyinflyttade i Lyckebo är lite äldre Bollebygdsbor som nu valt att sälja sina villor och bo bekvämt i hyresrätt.
– Så är det men vi har även ett antal ungdomar som valt att flytta in i Lyckebo så det finns hyresgäster från flera åldersgrupper och det är bra, menar Magnus Gustafson.

 

37 lägenheter
Lyckebo innehåller två femrummare och fyra fyrarummare i två etage. Resten av lägenheterna är fördelade på treor och tvåor. De största lägenheterna är på 115 kvadratmeter och fyrorna något mindre.
Alla lägenheterna har balkong eller uteplats. Tvättmaskin och torktumlare finns i alla lägenheter och köken är naturligtvis utrustade med de senaste i maskinväg. På innergården finns ett par boulebanor, en golfgreen och dessutom en grillplats. 

 

Ett och ett halvt år
Bygget av Lyckebo har pågått i 1,5 år. Det hela började med att det gamla Lyckebo revs i augusti 2015 och sedan dess har bygget pågått.
– Det har gått väldigt bra. Inga större problem har dykt upp under resans gång, säger Anders Gren, Sjuhäradsbygg och fortsätter.
– Vi har byggt ett antal hus här i Bollebygd och jobbar bra tillsammans med Olsfors Elektriska och Stefan Agerblom som svarar för anläggnings- och markarbeten. Så nu ser vi fram emot fler byggen här i Bollebygd.

 

 


Redan förra helgen flyttade många in i nya Lyckebo. Sofia Bergkvist var glad över sin nya lägenhet.
Redan förra helgen flyttade många in i nya Lyckebo. Sofia Bergkvist var glad över sin nya lägenhet.


Blickar man väster ut från loftgången på högsta våning ser det ut så här.
Blickar man väster ut från loftgången på högsta våning ser det ut så här.


Vid inflyttningen var i stort sett allt klart. Snyggt och prydlgt på parkeringsplatsen.
Vid inflyttningen var i stort sett allt klart. Snyggt och prydlgt på parkeringsplatsen.


Gunilla Bergkvist hade sålt sin villa på Idrottsplatsområdet och flyttar nu in i Lyckebo.
Gunilla Bergkvist hade sålt sin villa på Idrottsplatsområdet och flyttar nu in i Lyckebo.


Här visar Magnus Gustafson upp en av femmorna. En fin lägenhet i två plan. 115 kvadratmeter.
Här visar Magnus Gustafson upp en av femmorna. En fin lägenhet i två plan. 115 kvadratmeter.


Magnus och Thord Gustafson hälsar välkomna till Lyckebo och kvällens invigningsfest.
Magnus och Thord Gustafson hälsar välkomna till Lyckebo och kvällens invigningsfest.


Några av ungdomarna som flyttat in i Lyckebo.<br />Fr.v. Matilda Pettersson, Frida Lundin, Jonas Hallin, Sanna Norlindh, Marcus Carnefjord och Victor Standar.
Några av ungdomarna som flyttat in i Lyckebo.
Fr.v. Matilda Pettersson, Frida Lundin, Jonas Hallin, Sanna Norlindh, Marcus Carnefjord och Victor Standar.Gun och Bengt Svensson, Ingemar och Maud Almegren.<br />Almegrens återvänder till Bollebygd efter 40 år. De har bott 30 år i Strömstad och 10 år i Sätila.
Gun och Bengt Svensson, Ingemar och Maud Almegren.
Almegrens återvänder till Bollebygd efter 40 år. De har bott 30 år i Strömstad och 10 år i Sätila.Gert Nilsson och Arne Lundin smakar på välkomstvinet.<br />Gert har lämnat villan i Bollebygd för Lyckebo och Arne har haft bondgård i Rävlanda.<br />–Det  här känns väldigt bra, konstaterar Arne från Rävlanda.
Gert Nilsson och Arne Lundin smakar på välkomstvinet.
Gert har lämnat villan i Bollebygd för Lyckebo och Arne har haft bondgård i Rävlanda.
–Det  här känns väldigt bra, konstaterar Arne från Rävlanda.Anna Järvbring och Anneli Carnefjord har flyttat in med sina respektive i Lyckebo.<br />Både paren har lämat villor för hyresrätten.
Anna Järvbring och Anneli Carnefjord har flyttat in med sina respektive i Lyckebo.
Både paren har lämat villor för hyresrätten.Marita Rydell och Ebbe Eriksson har sålt sin lägenhet på Höga och valt Lyckebo istället.
Marita Rydell och Ebbe Eriksson har sålt sin lägenhet på Höga och valt Lyckebo istället.


Här samlas man kring borden vid invigningsfesten.
Här samlas man kring borden vid invigningsfesten.


Kvarteret Lyckebo. Så här fint blev det.
Kvarteret Lyckebo. Så här fint blev det.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com