« Föreg. Nästa »

Inflyttningsfest i kvarteret Lyckebo


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Inflyttningsfest i kvarteret Lyckebo


Christer Falk 2017-02-04


Ett annorlunda och nytt grepp tog fastighetsägarna Magnus och Thord Gustafson när de igår kväll (fredag kväll 4 feb) bjöd in alla sina hyresgäster till en inflyttningsfest.
– Vi ville göra något extra för våra nya hyresgäster och då kom vi på den här idén, säger Magnus som tillsammans med sin far Thord byggt 37 lägenheter i kvarteret Lyckebo.


Lyckebo ligger centralt i Bollebygd och ska man tro far och son Gustafson så har de Bollebygds allra finaste hyresrätter. OK, det är nytt, modernt och tydligen genomtänkt. Så påståendet stämmer säkert… i alla fall tills nästa nybygge presenteras i kommunen.
Hur som helst – de allra flesta hyresgästerna samlades i kvarterets garage för mingel, en bit mat och klockan 20.00 dök kvällens överraskning upp. Bollebygds egen Idol-Erik med sin gitarr. Men innan de nyinflyttade satt sig till bords hälsade Thord Gustafson välkommen till Lyckebo och inflyttningsfesten med följande inledning:
– Vi har arbetat hårt för att lyckas nå vårt mål. Nu kan vi tala om för er att vi har lyckats. Vi har Bollebygds allra bästa hyresgäster…

 

Inflyttning
För en vecka sedan flyttade de flesta av hyresgästerna in i nybygget Lyckebo
– Som vi alla vet är det väldigt många som vill bo i Bollebygd. Därför tog det inte lång tid förrän alla lägenheterna var uthyrda, berättar Magnus Gustafson som hållit i bygget samtidigt som Thord jobbat med uthyrningen.
– Jag hade själv funderingar på att flytta in men lägenheterna gick åt så jag blir kvar i mitt hus som ligger granne med Lyckebo, fortsätter Magnus.

 

Sålt sina villor
En stor del av de nyinflyttade i Lyckebo är lite äldre Bollebygdsbor som nu valt att sälja sina villor och bo bekvämt i hyresrätt.
– Så är det men vi har även ett antal ungdomar som valt att flytta in i Lyckebo så det finns hyresgäster från flera åldersgrupper och det är bra, menar Magnus Gustafson.

 

37 lägenheter
Lyckebo innehåller två femrummare och fyra fyrarummare i två etage. Resten av lägenheterna är fördelade på treor och tvåor. De största lägenheterna är på 115 kvadratmeter och fyrorna något mindre.
Alla lägenheterna har balkong eller uteplats. Tvättmaskin och torktumlare finns i alla lägenheter och köken är naturligtvis utrustade med de senaste i maskinväg. På innergården finns ett par boulebanor, en golfgreen och dessutom en grillplats. 

 

Ett och ett halvt år
Bygget av Lyckebo har pågått i 1,5 år. Det hela började med att det gamla Lyckebo revs i augusti 2015 och sedan dess har bygget pågått.
– Det har gått väldigt bra. Inga större problem har dykt upp under resans gång, säger Anders Gren, Sjuhäradsbygg och fortsätter.
– Vi har byggt ett antal hus här i Bollebygd och jobbar bra tillsammans med Olsfors Elektriska och Stefan Agerblom som svarar för anläggnings- och markarbeten. Så nu ser vi fram emot fler byggen här i Bollebygd.

 

 


Redan förra helgen flyttade många in i nya Lyckebo. Sofia Bergkvist var glad över sin nya lägenhet.
Redan förra helgen flyttade många in i nya Lyckebo. Sofia Bergkvist var glad över sin nya lägenhet.


Blickar man väster ut från loftgången på högsta våning ser det ut så här.
Blickar man väster ut från loftgången på högsta våning ser det ut så här.


Vid inflyttningen var i stort sett allt klart. Snyggt och prydlgt på parkeringsplatsen.
Vid inflyttningen var i stort sett allt klart. Snyggt och prydlgt på parkeringsplatsen.


Gunilla Bergkvist hade sålt sin villa på Idrottsplatsområdet och flyttar nu in i Lyckebo.
Gunilla Bergkvist hade sålt sin villa på Idrottsplatsområdet och flyttar nu in i Lyckebo.


Här visar Magnus Gustafson upp en av femmorna. En fin lägenhet i två plan. 115 kvadratmeter.
Här visar Magnus Gustafson upp en av femmorna. En fin lägenhet i två plan. 115 kvadratmeter.


Magnus och Thord Gustafson hälsar välkomna till Lyckebo och kvällens invigningsfest.
Magnus och Thord Gustafson hälsar välkomna till Lyckebo och kvällens invigningsfest.


Några av ungdomarna som flyttat in i Lyckebo.<br />Fr.v. Matilda Pettersson, Frida Lundin, Jonas Hallin, Sanna Norlindh, Marcus Carnefjord och Victor Standar.
Några av ungdomarna som flyttat in i Lyckebo.
Fr.v. Matilda Pettersson, Frida Lundin, Jonas Hallin, Sanna Norlindh, Marcus Carnefjord och Victor Standar.Gun och Bengt Svensson, Ingemar och Maud Almegren.<br />Almegrens återvänder till Bollebygd efter 40 år. De har bott 30 år i Strömstad och 10 år i Sätila.
Gun och Bengt Svensson, Ingemar och Maud Almegren.
Almegrens återvänder till Bollebygd efter 40 år. De har bott 30 år i Strömstad och 10 år i Sätila.Gert Nilsson och Arne Lundin smakar på välkomstvinet.<br />Gert har lämnat villan i Bollebygd för Lyckebo och Arne har haft bondgård i Rävlanda.<br />–Det  här känns väldigt bra, konstaterar Arne från Rävlanda.
Gert Nilsson och Arne Lundin smakar på välkomstvinet.
Gert har lämnat villan i Bollebygd för Lyckebo och Arne har haft bondgård i Rävlanda.
–Det  här känns väldigt bra, konstaterar Arne från Rävlanda.Anna Järvbring och Anneli Carnefjord har flyttat in med sina respektive i Lyckebo.<br />Både paren har lämat villor för hyresrätten.
Anna Järvbring och Anneli Carnefjord har flyttat in med sina respektive i Lyckebo.
Både paren har lämat villor för hyresrätten.Marita Rydell och Ebbe Eriksson har sålt sin lägenhet på Höga och valt Lyckebo istället.
Marita Rydell och Ebbe Eriksson har sålt sin lägenhet på Höga och valt Lyckebo istället.


Här samlas man kring borden vid invigningsfesten.
Här samlas man kring borden vid invigningsfesten.


Kvarteret Lyckebo. Så här fint blev det.
Kvarteret Lyckebo. Så här fint blev det.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com