« Föreg. Nästa »

Inflyttningsfest i kvarteret Lyckebo


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Inflyttningsfest i kvarteret Lyckebo


Christer Falk 2017-02-04


Ett annorlunda och nytt grepp tog fastighetsägarna Magnus och Thord Gustafson när de igår kväll (fredag kväll 4 feb) bjöd in alla sina hyresgäster till en inflyttningsfest.
– Vi ville göra något extra för våra nya hyresgäster och då kom vi på den här idén, säger Magnus som tillsammans med sin far Thord byggt 37 lägenheter i kvarteret Lyckebo.


Lyckebo ligger centralt i Bollebygd och ska man tro far och son Gustafson så har de Bollebygds allra finaste hyresrätter. OK, det är nytt, modernt och tydligen genomtänkt. Så påståendet stämmer säkert… i alla fall tills nästa nybygge presenteras i kommunen.
Hur som helst – de allra flesta hyresgästerna samlades i kvarterets garage för mingel, en bit mat och klockan 20.00 dök kvällens överraskning upp. Bollebygds egen Idol-Erik med sin gitarr. Men innan de nyinflyttade satt sig till bords hälsade Thord Gustafson välkommen till Lyckebo och inflyttningsfesten med följande inledning:
– Vi har arbetat hårt för att lyckas nå vårt mål. Nu kan vi tala om för er att vi har lyckats. Vi har Bollebygds allra bästa hyresgäster…

 

Inflyttning
För en vecka sedan flyttade de flesta av hyresgästerna in i nybygget Lyckebo
– Som vi alla vet är det väldigt många som vill bo i Bollebygd. Därför tog det inte lång tid förrän alla lägenheterna var uthyrda, berättar Magnus Gustafson som hållit i bygget samtidigt som Thord jobbat med uthyrningen.
– Jag hade själv funderingar på att flytta in men lägenheterna gick åt så jag blir kvar i mitt hus som ligger granne med Lyckebo, fortsätter Magnus.

 

Sålt sina villor
En stor del av de nyinflyttade i Lyckebo är lite äldre Bollebygdsbor som nu valt att sälja sina villor och bo bekvämt i hyresrätt.
– Så är det men vi har även ett antal ungdomar som valt att flytta in i Lyckebo så det finns hyresgäster från flera åldersgrupper och det är bra, menar Magnus Gustafson.

 

37 lägenheter
Lyckebo innehåller två femrummare och fyra fyrarummare i två etage. Resten av lägenheterna är fördelade på treor och tvåor. De största lägenheterna är på 115 kvadratmeter och fyrorna något mindre.
Alla lägenheterna har balkong eller uteplats. Tvättmaskin och torktumlare finns i alla lägenheter och köken är naturligtvis utrustade med de senaste i maskinväg. På innergården finns ett par boulebanor, en golfgreen och dessutom en grillplats. 

 

Ett och ett halvt år
Bygget av Lyckebo har pågått i 1,5 år. Det hela började med att det gamla Lyckebo revs i augusti 2015 och sedan dess har bygget pågått.
– Det har gått väldigt bra. Inga större problem har dykt upp under resans gång, säger Anders Gren, Sjuhäradsbygg och fortsätter.
– Vi har byggt ett antal hus här i Bollebygd och jobbar bra tillsammans med Olsfors Elektriska och Stefan Agerblom som svarar för anläggnings- och markarbeten. Så nu ser vi fram emot fler byggen här i Bollebygd.

 

 


Redan förra helgen flyttade många in i nya Lyckebo. Sofia Bergkvist var glad över sin nya lägenhet.
Redan förra helgen flyttade många in i nya Lyckebo. Sofia Bergkvist var glad över sin nya lägenhet.


Blickar man väster ut från loftgången på högsta våning ser det ut så här.
Blickar man väster ut från loftgången på högsta våning ser det ut så här.


Vid inflyttningen var i stort sett allt klart. Snyggt och prydlgt på parkeringsplatsen.
Vid inflyttningen var i stort sett allt klart. Snyggt och prydlgt på parkeringsplatsen.


Gunilla Bergkvist hade sålt sin villa på Idrottsplatsområdet och flyttar nu in i Lyckebo.
Gunilla Bergkvist hade sålt sin villa på Idrottsplatsområdet och flyttar nu in i Lyckebo.


Här visar Magnus Gustafson upp en av femmorna. En fin lägenhet i två plan. 115 kvadratmeter.
Här visar Magnus Gustafson upp en av femmorna. En fin lägenhet i två plan. 115 kvadratmeter.


Magnus och Thord Gustafson hälsar välkomna till Lyckebo och kvällens invigningsfest.
Magnus och Thord Gustafson hälsar välkomna till Lyckebo och kvällens invigningsfest.


Några av ungdomarna som flyttat in i Lyckebo.<br />Fr.v. Matilda Pettersson, Frida Lundin, Jonas Hallin, Sanna Norlindh, Marcus Carnefjord och Victor Standar.
Några av ungdomarna som flyttat in i Lyckebo.
Fr.v. Matilda Pettersson, Frida Lundin, Jonas Hallin, Sanna Norlindh, Marcus Carnefjord och Victor Standar.Gun och Bengt Svensson, Ingemar och Maud Almegren.<br />Almegrens återvänder till Bollebygd efter 40 år. De har bott 30 år i Strömstad och 10 år i Sätila.
Gun och Bengt Svensson, Ingemar och Maud Almegren.
Almegrens återvänder till Bollebygd efter 40 år. De har bott 30 år i Strömstad och 10 år i Sätila.Gert Nilsson och Arne Lundin smakar på välkomstvinet.<br />Gert har lämnat villan i Bollebygd för Lyckebo och Arne har haft bondgård i Rävlanda.<br />–Det  här känns väldigt bra, konstaterar Arne från Rävlanda.
Gert Nilsson och Arne Lundin smakar på välkomstvinet.
Gert har lämnat villan i Bollebygd för Lyckebo och Arne har haft bondgård i Rävlanda.
–Det  här känns väldigt bra, konstaterar Arne från Rävlanda.Anna Järvbring och Anneli Carnefjord har flyttat in med sina respektive i Lyckebo.<br />Både paren har lämat villor för hyresrätten.
Anna Järvbring och Anneli Carnefjord har flyttat in med sina respektive i Lyckebo.
Både paren har lämat villor för hyresrätten.Marita Rydell och Ebbe Eriksson har sålt sin lägenhet på Höga och valt Lyckebo istället.
Marita Rydell och Ebbe Eriksson har sålt sin lägenhet på Höga och valt Lyckebo istället.


Här samlas man kring borden vid invigningsfesten.
Här samlas man kring borden vid invigningsfesten.


Kvarteret Lyckebo. Så här fint blev det.
Kvarteret Lyckebo. Så här fint blev det.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkommen till bollebygdsnyheter.se
Välkommen

Bollebygdsnyheter.se har nu fyllt tonåring. Vad det kan innebära återstå att se.

Till dags dato har vi publicerat 1214 inslag. Räknar vi bort de första tre månaderna av 2005 och årets inslag så ligger snittet på knappa 120 artiklar per år.

Artiklar som handlar om stort och smått i Bollebygd. Funderar du över något – använd sökfunktionen – kanske du hittar vad du söker.

Vi försöker naturligtvis få med så mycket som möjligt – men ännu mer kan vi få med om ni som följer bollebygdsnyheter.se hör av er när ni tycker att något borde uppmärksammas. Det kan handla om i stort sett vad som helst – bara det har anknytning till Bollebygd.

Videoinslagen har blivit betydligt fler. Och kommer att bli ännu fler. Det är ett relativt bekvämt sätt att arbeta. Snabbt och sällan klipper vi i de intervjuades uttalanden.

Våra nyheter kan du även läsa på Bolles – i de två monitorerna som sitter ovanför kassorna. Där rullar våra nyheter i en textrad under reklamen.

Väl mött ännu ett år!

Tipsa oss på
cfproduktion@telia.com
eller ring 070-312 97 00

Välkommen!

Över 1000 företag i Bollebygds kommunBollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com