« Föreg. Nästa »

Inflyttningsfest i kvarteret Lyckebo


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Inflyttningsfest i kvarteret Lyckebo


Christer Falk 2017-02-04


Ett annorlunda och nytt grepp tog fastighetsägarna Magnus och Thord Gustafson när de igår kväll (fredag kväll 4 feb) bjöd in alla sina hyresgäster till en inflyttningsfest.
– Vi ville göra något extra för våra nya hyresgäster och då kom vi på den här idén, säger Magnus som tillsammans med sin far Thord byggt 37 lägenheter i kvarteret Lyckebo.


Lyckebo ligger centralt i Bollebygd och ska man tro far och son Gustafson så har de Bollebygds allra finaste hyresrätter. OK, det är nytt, modernt och tydligen genomtänkt. Så påståendet stämmer säkert… i alla fall tills nästa nybygge presenteras i kommunen.
Hur som helst – de allra flesta hyresgästerna samlades i kvarterets garage för mingel, en bit mat och klockan 20.00 dök kvällens överraskning upp. Bollebygds egen Idol-Erik med sin gitarr. Men innan de nyinflyttade satt sig till bords hälsade Thord Gustafson välkommen till Lyckebo och inflyttningsfesten med följande inledning:
– Vi har arbetat hårt för att lyckas nå vårt mål. Nu kan vi tala om för er att vi har lyckats. Vi har Bollebygds allra bästa hyresgäster…

 

Inflyttning
För en vecka sedan flyttade de flesta av hyresgästerna in i nybygget Lyckebo
– Som vi alla vet är det väldigt många som vill bo i Bollebygd. Därför tog det inte lång tid förrän alla lägenheterna var uthyrda, berättar Magnus Gustafson som hållit i bygget samtidigt som Thord jobbat med uthyrningen.
– Jag hade själv funderingar på att flytta in men lägenheterna gick åt så jag blir kvar i mitt hus som ligger granne med Lyckebo, fortsätter Magnus.

 

Sålt sina villor
En stor del av de nyinflyttade i Lyckebo är lite äldre Bollebygdsbor som nu valt att sälja sina villor och bo bekvämt i hyresrätt.
– Så är det men vi har även ett antal ungdomar som valt att flytta in i Lyckebo så det finns hyresgäster från flera åldersgrupper och det är bra, menar Magnus Gustafson.

 

37 lägenheter
Lyckebo innehåller två femrummare och fyra fyrarummare i två etage. Resten av lägenheterna är fördelade på treor och tvåor. De största lägenheterna är på 115 kvadratmeter och fyrorna något mindre.
Alla lägenheterna har balkong eller uteplats. Tvättmaskin och torktumlare finns i alla lägenheter och köken är naturligtvis utrustade med de senaste i maskinväg. På innergården finns ett par boulebanor, en golfgreen och dessutom en grillplats. 

 

Ett och ett halvt år
Bygget av Lyckebo har pågått i 1,5 år. Det hela började med att det gamla Lyckebo revs i augusti 2015 och sedan dess har bygget pågått.
– Det har gått väldigt bra. Inga större problem har dykt upp under resans gång, säger Anders Gren, Sjuhäradsbygg och fortsätter.
– Vi har byggt ett antal hus här i Bollebygd och jobbar bra tillsammans med Olsfors Elektriska och Stefan Agerblom som svarar för anläggnings- och markarbeten. Så nu ser vi fram emot fler byggen här i Bollebygd.

 

 


Redan förra helgen flyttade många in i nya Lyckebo. Sofia Bergkvist var glad över sin nya lägenhet.
Redan förra helgen flyttade många in i nya Lyckebo. Sofia Bergkvist var glad över sin nya lägenhet.


Blickar man väster ut från loftgången på högsta våning ser det ut så här.
Blickar man väster ut från loftgången på högsta våning ser det ut så här.


Vid inflyttningen var i stort sett allt klart. Snyggt och prydlgt på parkeringsplatsen.
Vid inflyttningen var i stort sett allt klart. Snyggt och prydlgt på parkeringsplatsen.


Gunilla Bergkvist hade sålt sin villa på Idrottsplatsområdet och flyttar nu in i Lyckebo.
Gunilla Bergkvist hade sålt sin villa på Idrottsplatsområdet och flyttar nu in i Lyckebo.


Här visar Magnus Gustafson upp en av femmorna. En fin lägenhet i två plan. 115 kvadratmeter.
Här visar Magnus Gustafson upp en av femmorna. En fin lägenhet i två plan. 115 kvadratmeter.


Magnus och Thord Gustafson hälsar välkomna till Lyckebo och kvällens invigningsfest.
Magnus och Thord Gustafson hälsar välkomna till Lyckebo och kvällens invigningsfest.


Några av ungdomarna som flyttat in i Lyckebo.<br />Fr.v. Matilda Pettersson, Frida Lundin, Jonas Hallin, Sanna Norlindh, Marcus Carnefjord och Victor Standar.
Några av ungdomarna som flyttat in i Lyckebo.
Fr.v. Matilda Pettersson, Frida Lundin, Jonas Hallin, Sanna Norlindh, Marcus Carnefjord och Victor Standar.



Gun och Bengt Svensson, Ingemar och Maud Almegren.<br />Almegrens återvänder till Bollebygd efter 40 år. De har bott 30 år i Strömstad och 10 år i Sätila.
Gun och Bengt Svensson, Ingemar och Maud Almegren.
Almegrens återvänder till Bollebygd efter 40 år. De har bott 30 år i Strömstad och 10 år i Sätila.



Gert Nilsson och Arne Lundin smakar på välkomstvinet.<br />Gert har lämnat villan i Bollebygd för Lyckebo och Arne har haft bondgård i Rävlanda.<br />–Det  här känns väldigt bra, konstaterar Arne från Rävlanda.
Gert Nilsson och Arne Lundin smakar på välkomstvinet.
Gert har lämnat villan i Bollebygd för Lyckebo och Arne har haft bondgård i Rävlanda.
–Det  här känns väldigt bra, konstaterar Arne från Rävlanda.



Anna Järvbring och Anneli Carnefjord har flyttat in med sina respektive i Lyckebo.<br />Både paren har lämat villor för hyresrätten.
Anna Järvbring och Anneli Carnefjord har flyttat in med sina respektive i Lyckebo.
Både paren har lämat villor för hyresrätten.



Marita Rydell och Ebbe Eriksson har sålt sin lägenhet på Höga och valt Lyckebo istället.
Marita Rydell och Ebbe Eriksson har sålt sin lägenhet på Höga och valt Lyckebo istället.


Här samlas man kring borden vid invigningsfesten.
Här samlas man kring borden vid invigningsfesten.


Kvarteret Lyckebo. Så här fint blev det.
Kvarteret Lyckebo. Så här fint blev det.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com