« Föreg. Nästa »

www.handbollsbutiken.se


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Ett av 15 nya företag i Bollebygd

www.handbollsbutiken.se


Christer Falk 2006-06-15

Mitt emot byggnaden där SportJohan en gång bedrev verksamhet har www.handbollsbutiken.se etablerat sig.
-Vi hoppas att vi kan vara med och sätta Olsfors på kartan som orten som återigen förknippas med idrottsartiklar, säger Niklas Löf.
Mitt emot byggnaden där SportJohan en gång bedrev verksamhet har www.handbollsbutiken.se etablerat sig. -Vi hoppas att vi kan vara med och sätta Olsfors på kartan som orten som återigen förknippas med idrottsartiklar, säger Niklas Löf.

Bollebygdsnyheter har hälsat på hos ett av de nyregistrerade företagen i kommunen och på plats i Olsfors finns handbollsbutiken.se sedan nyåret. -Att vi skulle vara helt nya är inte riktigt sant, säger Niklas Löf som startade företaget som enskild firma för tre år sedan.

En av anledningarna till att Niklas Löf startade www.handbollsbutiken.se var hans genuina handbollsintresse.
-Jag har varit engagerade i BAFF i Bollebygd sedan mitten av 1990 som tränare och instruktör. Och som så många andra märkte jag att de flesta affärer eller varuhus som säljer sportartiklar hade glömt oss som behöver utrustning och tillbehör för vår sport - handbollen. Där föddes min affärsidé och att börja med försäljning via nätet passade mig, fortsätter Niklas som sedan nyåret bildat handelsbolag tillsammans med kompanjonen Martin Ivarsson.

Aktiebolag
Under 2006 räknar Niklas med att företaget kommer att omsätta 2,5 miljoner och innan året är slut ska företaget ombildas till aktiebolag.
-Det känns riktigt och eftersom vi växer hela tiden så räknar vi med att vi behöver vara en och en halv person som jobbar i företaget. Men vi hoppas självklart att vi ska behöva bli fler, menar Niklas och berättar att www.handbollsbutiken.se är ensamma i landet med att sälja tillbehör till föreningar och skolor som har handbollen i sin verksamhet.

Olsfors
Sedan nyåret finns alltså företaget i Olsfors och en av anledningarna till det är som uppmärksam läsare förstår – SportJohan.
-Eftersom det finns tradition när det gäller handel med sportartiklar här i Olsfors valde även vi att välja Olsfors för vår verksamhet. Ett val av ort som innebär att inte bara en utan fler Olsforsbor kommer med uppmuntrande kommentarer. Det tycker vi förstås är trevligt.

Nya produkter
I och med att www.handbollsbutiken.se blir mer och mer kända så söks företaget upp av människor som på olika sätt jobbar med artiklar som hör handbollen och idrotten till.
-Ett par uppfinnare från Halmstad tog kontakt med oss och via dem har vi nu ensamrätt på försäljning av några av deras produkter här i Sverige men också i Norge. Om allt går som vi hoppas kommer den här ensamrätten även att gälla för Tyskland och Danmark.

Marknad
Det var alltså Niklas intresse för handbollen som gav honom affärsidén.
-Bara i Sverige finns 560 klubbar som har handboll i sin verksamhet. Man räknar med att det finns 230.000 som ägnar sig åt handboll i olika nivåer. Så visst finns en marknad, säger Niklas som på sidan om arbetet med företaget fortsätter som handbollsinstruktör på förbundsnivå.
- Idag arbetar jag vid handbollsgymnasiet i Borås som instruktör och fram i höst kommer jag att åka till England för att vara handbollsinstruktör. I och med att England ska arrangera Olympiaden 2012 så kommer de att få friplatser i de flesta tävlingsgrenarna, bland annat handbollen. En idrott som hittills inte lockat särskilt många utövare i England. Inte i förhållande till folkmängden, säger Niklas som lägger en hel del av sin arbetstid i företaget på försäljningsarbete.
-Det gäller ju att försöka fylla orderböckerna så det blir en hel del besök hos handbollsföreningar men också på skolor som satsar på idrott av varierande slag. Näthandeln är en del av vår verksamhet men i och med att vi nu växer och kan anställa så ökar försäljningsarbetet via gamla vanliga kanaler. Där kommer de personliga mötena in som en viktig del i byggandet av vårt företag.

Gratis stöd
När bollebygdsnyheter hälsar på i butiken i Olsfors jobbar Niklas Löf med en affärsplan som sträcker sig tre år fram i tiden.
-Vi har fått möjlighet att vara med och ”tävla” om gratis stöd från Connect Väst/Sjuhärad, ett stöd som innebär att vi kan få hjälp och stöd inom juridik, marknadsföring och ekonomi. Kravet från Connect Väst är att vi lämnar in en genomarbetad affärsplan som de kommer att ha som underlag till sitt ställningstagande om vi får stöd eller inte. Connect Väst går in och stöttar de företag som de ser som tillväxtföretag och bara att hamna i den gruppen känns bra, menar Niklas Löf, en av 15 nya företagare i Bollebygds kommun

Hit till butiken i Olsfors bjuder Niklas Löf in handbollsföreningar från hela landet.
Hit till butiken i Olsfors bjuder Niklas Löf in handbollsföreningar från hela landet.


I butiken finns prover på de varor som finns att köpa på www.handbollsbutiken.se
I butiken finns prover på de varor som finns att köpa på www.handbollsbutiken.se


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommun