« Föreg. Nästa »

www.handbollsbutiken.se


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Ett av 15 nya företag i Bollebygd

www.handbollsbutiken.se


Christer Falk 2006-06-15

Mitt emot byggnaden där SportJohan en gång bedrev verksamhet har www.handbollsbutiken.se etablerat sig.
-Vi hoppas att vi kan vara med och sätta Olsfors på kartan som orten som återigen förknippas med idrottsartiklar, säger Niklas Löf.
Mitt emot byggnaden där SportJohan en gång bedrev verksamhet har www.handbollsbutiken.se etablerat sig. -Vi hoppas att vi kan vara med och sätta Olsfors på kartan som orten som återigen förknippas med idrottsartiklar, säger Niklas Löf.

Bollebygdsnyheter har hälsat på hos ett av de nyregistrerade företagen i kommunen och på plats i Olsfors finns handbollsbutiken.se sedan nyåret. -Att vi skulle vara helt nya är inte riktigt sant, säger Niklas Löf som startade företaget som enskild firma för tre år sedan.

En av anledningarna till att Niklas Löf startade www.handbollsbutiken.se var hans genuina handbollsintresse.
-Jag har varit engagerade i BAFF i Bollebygd sedan mitten av 1990 som tränare och instruktör. Och som så många andra märkte jag att de flesta affärer eller varuhus som säljer sportartiklar hade glömt oss som behöver utrustning och tillbehör för vår sport - handbollen. Där föddes min affärsidé och att börja med försäljning via nätet passade mig, fortsätter Niklas som sedan nyåret bildat handelsbolag tillsammans med kompanjonen Martin Ivarsson.

Aktiebolag
Under 2006 räknar Niklas med att företaget kommer att omsätta 2,5 miljoner och innan året är slut ska företaget ombildas till aktiebolag.
-Det känns riktigt och eftersom vi växer hela tiden så räknar vi med att vi behöver vara en och en halv person som jobbar i företaget. Men vi hoppas självklart att vi ska behöva bli fler, menar Niklas och berättar att www.handbollsbutiken.se är ensamma i landet med att sälja tillbehör till föreningar och skolor som har handbollen i sin verksamhet.

Olsfors
Sedan nyåret finns alltså företaget i Olsfors och en av anledningarna till det är som uppmärksam läsare förstår – SportJohan.
-Eftersom det finns tradition när det gäller handel med sportartiklar här i Olsfors valde även vi att välja Olsfors för vår verksamhet. Ett val av ort som innebär att inte bara en utan fler Olsforsbor kommer med uppmuntrande kommentarer. Det tycker vi förstås är trevligt.

Nya produkter
I och med att www.handbollsbutiken.se blir mer och mer kända så söks företaget upp av människor som på olika sätt jobbar med artiklar som hör handbollen och idrotten till.
-Ett par uppfinnare från Halmstad tog kontakt med oss och via dem har vi nu ensamrätt på försäljning av några av deras produkter här i Sverige men också i Norge. Om allt går som vi hoppas kommer den här ensamrätten även att gälla för Tyskland och Danmark.

Marknad
Det var alltså Niklas intresse för handbollen som gav honom affärsidén.
-Bara i Sverige finns 560 klubbar som har handboll i sin verksamhet. Man räknar med att det finns 230.000 som ägnar sig åt handboll i olika nivåer. Så visst finns en marknad, säger Niklas som på sidan om arbetet med företaget fortsätter som handbollsinstruktör på förbundsnivå.
- Idag arbetar jag vid handbollsgymnasiet i Borås som instruktör och fram i höst kommer jag att åka till England för att vara handbollsinstruktör. I och med att England ska arrangera Olympiaden 2012 så kommer de att få friplatser i de flesta tävlingsgrenarna, bland annat handbollen. En idrott som hittills inte lockat särskilt många utövare i England. Inte i förhållande till folkmängden, säger Niklas som lägger en hel del av sin arbetstid i företaget på försäljningsarbete.
-Det gäller ju att försöka fylla orderböckerna så det blir en hel del besök hos handbollsföreningar men också på skolor som satsar på idrott av varierande slag. Näthandeln är en del av vår verksamhet men i och med att vi nu växer och kan anställa så ökar försäljningsarbetet via gamla vanliga kanaler. Där kommer de personliga mötena in som en viktig del i byggandet av vårt företag.

Gratis stöd
När bollebygdsnyheter hälsar på i butiken i Olsfors jobbar Niklas Löf med en affärsplan som sträcker sig tre år fram i tiden.
-Vi har fått möjlighet att vara med och ”tävla” om gratis stöd från Connect Väst/Sjuhärad, ett stöd som innebär att vi kan få hjälp och stöd inom juridik, marknadsföring och ekonomi. Kravet från Connect Väst är att vi lämnar in en genomarbetad affärsplan som de kommer att ha som underlag till sitt ställningstagande om vi får stöd eller inte. Connect Väst går in och stöttar de företag som de ser som tillväxtföretag och bara att hamna i den gruppen känns bra, menar Niklas Löf, en av 15 nya företagare i Bollebygds kommun

Hit till butiken i Olsfors bjuder Niklas Löf in handbollsföreningar från hela landet.
Hit till butiken i Olsfors bjuder Niklas Löf in handbollsföreningar från hela landet.


I butiken finns prover på de varor som finns att köpa på www.handbollsbutiken.se
I butiken finns prover på de varor som finns att köpa på www.handbollsbutiken.se


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com