« Föreg. Nästa »

Sätt Bollebygd på Sverigekartan


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Höstmarkanden den 6 september = stor insamlingsdag

Sätt Bollebygd på Sverigekartan


Christer Falk 2008-09-03

Anders Olsson håller ihop insamlingen för Världens Barn i Bollebygds kommun.
Anders Olsson håller ihop insamlingen för Världens Barn i Bollebygds kommun.

När 2007-års insamling för Världens Barn räknades samman inom Bollebygds kommen visade det sig att insamlingen gett nästan 80 000 kronor. Nu hoppas insamlingsgeneralen Anders Olsson på en 50 procentig ökningen av insamlade pengar.

-Förra årets uppryckning innebar att vi klättrade upp till plats 40 bland landets kommuner när det gällde insamlade pengar, berättar Anders Olsson från Lions som tillsammans med Röda Korset, Lutherhjälpen och IOGT-NTO gjorde gemensam sak i Bollebygds kommun inför förra årets insamling.

50 procents ökning
Ett strålande resultat som kan göras ännu bättre och målet för årets insamling är att öka med 50 procent.
-Skulle vi lyckas med att samla in 120 000 kronor kan vi klättra ytterligare 20 platser uppåt och det vore naturligtvis riktigt roligt, menar Anders Olsson som när tidningen talade med honom redan fått in dryga tusenlappen – men då hade insamlingen knappt börjat.

Höstmarknaden
Den 6 september är det höstmarknad i Bollebygd och då räknar Anders Olsson med att insamlingen ska ta riktig fart.
-Från den 6 september och fram till den 11 oktober kommer vi att synas med bössor på många platser i kommunen. Som vanligt är Bollebygdsskolan engagerad liksom de anställda inom kommunen. Företagarna i Bollebygd och många av föreningarna i kommunen kommer att ”dra sina strån” i insamlingen till Världens Barn.

Final
Den 10 och 11 oktober är det final för insamlingen som avslutas med en gala i Sveriges Television.
-Fram till dess kan vi visa att vi invånare i Bollebygds kommun antar utmaningen och gör vad vi kan för att visa vår generösa sida, säger en förhoppningsfull Anders Olsson.
Och målet – det är 120 000 kronor till Världens Barn.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com