« Föreg. Nästa »

Unikt 30-årsjubileum


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Unikt 30-årsjubileum


Christer Falk 2016-11-20

Bakre raden fr vänster: Göran Gustavsson, Kjell Strömberg, Conny Brådalen, Bennie Karlsson, Göran Eriksson, Lena Brådalen, Eva Karlsson<br />Mellanraden: Ellinor Lindberg, Inger Boije-Persson, Birgitta Gustavsson, Anne-Lie Edin<br />Främre raden: Sten Persson, Olle Olausson, Kalle Edin, Birgitta Eriksson, Anne-Maj Olausson 

Bakre raden fr vänster: Göran Gustavsson, Kjell Strömberg, Conny Brådalen, Bennie Karlsson, Göran Eriksson, Lena Brådalen, Eva Karlsson
Mellanraden: Ellinor Lindberg, Inger Boije-Persson, Birgitta Gustavsson, Anne-Lie Edin
Främre raden: Sten Persson, Olle Olausson, Kalle Edin, Birgitta Eriksson, Anne-Maj Olausson

 1986 åkte cirka 50 personer, fotbollsspelande killar i 14-årsåldern, föräldrar och syskon, med buss till Bielefeld (Tyskland) och Bregenz (Österrike). Killarna spelade fotboll för Bollebyds IF.


Killarna hade under flera år jobbat ihop pengar så att alla skulle ha möjlighet att följa med. Resan var hellyckad med fotbollsspel och mängder av upplevelser.
– För att nämna något som speciellt fastnade i minnet så var det nog när vi blev mottagna av borgmästaren i Bielefeld, berättar Sten Persson, en av föräldrarna.


30 år sedan
Nu har det alltså gått 30 år sedan resan gjordes och föräldrarna har varje år sedan 1986 haft en oktoberfest där de under trevliga former minns och blickar tillbaka till tiden när deras, numera 44 år gamla, söner spelade ungdomsfotboll för Bollebygds IF.


De flesta åren har festen hållites i Bollebygds Hembygdsgård men 30-årsjubileet går av stapeln hemma hos Anneli och Kalle Edin.
Sten Persson fick med sig den här kostymen hem från &Ouml;sterrike. Den har han haft på sig<br />vid varje oktoberfest. Igår blev det gång 30 i ordning.
Sten Persson fick med sig den här kostymen hem från Österrike. Den har han haft på sig
vid varje oktoberfest. Igår blev det gång 30 i ordning.Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com