« Föreg. Nästa »

Två tunga företag under samma tak


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Två tunga företag under samma tak


Christer Falk 2010-09-29

Lars Larsson och Joacim Thorsson framför byggnaden som numera rymmer två tunga förtag.
Lars Larsson och Joacim Thorsson framför byggnaden som numera rymmer två tunga förtag.

Vi fortsätter att hälsa på hos företagare i Bollebygds kommun och den här gången har vi knackat på i nybygget vid gamla ”Skandiasten”, intill korsningen Kungsbackavägen och Rävlandavägen. Här finns nu Högsbols Montage AB och Thorssons Schakt AB under samma tak. Båda företagen jobbar inom bygg och anläggning. Och båda ser ljust på framtiden.

–Vi blev klara för ett år sedan med nybygget och flyttade direkt in med vår verksamhet här i fastigheten, berättar Joakim Thorsson som ägde nybygget fram till för några veckor sedan. Nu har hyresgästen Högsbols Montage AB köpt fastigheten och Joakim hyr för sin verksamhet. Och det är redan dags för utbyggnad.
–Vi ska bygga till en tvätthall för lastbilar och grävmaskiner, säger Lars Larsson, som äger Högsbols Montage och nu även industrifastigheten.

Thorssons Schakt AB arbetar med transporter och olika shaktningsuppdrag.
–Vi har två lastbilar och fem grävmaskiner/hjullastare och arbetar med alla former av anläggningsarbeten. Vägar, husgrunder och inte minst gräver för fjärrvärme, fortsätter Joakim som tycker att konjunkturen nu vänder och ser hoppfullt på framtiden.
–Vi tog oss igenom lågkonjunkturen på ett hyfsat sätt och har nu investerat i tre nya grävmaskiner. Ett måste om vi ska klara de miljökrav som dagens kund ställer.
Företaget sysselsätter idag åtta personer och därutöver arbetar man med underleverantörer .
–Vi arbetar i området Bollebygd, Borås, Mark, Alingsås och Göteborg. Ett område som börjar kännas hett och då kommer också jobben, menar Joakim som varit i branschen i många år.
–Det gäller att hela tiden göra bra jobb – då söker nya kunder upp oss och så har det fungerat hittills, säger Joakim Thorsson som ser mycket ljust på framtiden.

En våning upp
På andra våningen i nybygget håller Högsbols Montage AB till.
–Vi har ingen stor administration, det är jag och min sambo som huserar här uppe och för det mesta är jag på resande fot, säger Lars Larsson som är VD för företaget som arbetar med montage av byggelement runt om i landet
–Vi monterar bland annat de prefabricerde byggelementen som tillverkas av Skanska här i Bollebygd. Men vi arbetar i stort sett åt alla som tillverkar byggelement i den södra delen av Sverige. Vi monterar från Skåne och upp i höjd med Stockholm, berättar Lars Larsson som har 18 anställda.

Malmö
Just nu är en stor del av de anställda på jobb i Malmö.
–Vi monterar ett parkeringshus i Hyllie, strax intill nybyggda Malmö Arena. Parkeringshuset ska bli nio våningar högt och rymma 1800 bilar och 3000 cyklar. Det byggs väldigt mycket i och runt Malmö. På nåt sätt så är det Malmö och Stockholm som är de riktigt heta platserna i landet. Jag tycker nog att Göteborg hamnar något efter.

Kran för 14 miljoner
För ett år sedan investerade företaget i en ny byggkran och det blev en investering på hela 14 miljoner kronor.
–Ett måste för att klara jobbet. Tidigare har vi hyrt in den här typen av kranar men nu såg vi fördelen i att själva äga en. Men trots investeringen så hyr vi in kranar eftersom vi arbetar på olika platser i landet och behovet av kranar varierar, berättar Lars Larsson vidare.

30 miljoner
Högsbols Montage omsätter drygt 30 miljoner.
–Man kan tro att det finns många företag som arbetar med det vi gör, men vi är bra några få i landet. Så få att marknaden ser väldigt bra ut för oss och det ser också ut som om fler och fler använder sig av prefabricerade väggar, golv och tak. Något som vi självklart gillar, säger Lars Larsson.

Artikeln är publicerad i AnnonsMarknan nr 16

Här bygger Lars Larsson till sin företagsbyggnad med en tvätthall.
Här bygger Lars Larsson till sin företagsbyggnad med en tvätthall.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com