« Föreg. Nästa »

Telenor blir ny teleoperatör för Bollebygds kommun


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Telenor blir ny teleoperatör för Bollebygds kommun


Christer Falk 2014-05-29

Telenor Sverige AB är den leverantör som tilldelats kontrakt efter att Bollebygds kommun under våren genomfört en upphandlig för växel, fast- och mobil telefoni samt mobil datatrafik. Det innebär att kommunen nu genomför ett operatörsbyte, eftersom Telia tidigare varit leverantör på området. Kommunen får även en helt ny växellösning.

Bollebygds kommun har genomfört ett avrop på Kammarkollegiets ramavtal Kommunikation som tjänst (KST).


- Vi har lagt stor vikt vid att vara formellt korrekta i upphandlingsförfarandet och att bjuda in till god konkurrensutsättning. Resultatet av upphandlingen blev som vi önskade med flera intressanta lösningsförslag, där Telenor till slut avgjorde i den slutliga prisjämförelsen, säger Klas Höglund, IT-samordnare och ansvarig handläggare för kommunens telefoniupphandling. 

Telenor har offererat en sammanhållen lösning med en molnbaserad växel och mobila anknytningar. Det innebär att kommunen i flera fall kommer att byta från fast telefoni till förmån för mobila lösningar, vilket sammanfaller väl med kommunens ambition att jobba flexibelt genom en ökad förmåga till ett mobilt arbetssätt med goda möjligheter till rörlighet.

Arbetet med att byta ut växeln pågår för fullt och under juni månad (23/6) kommer de nya lösningarna tas i bruk. Det är ett omfattande arbete att byta teleoperatör i en kommun, men samtidigt ger det möjlighet till en fullständig genomlysning av all telefoni.
 
- Det här ger oss en utökad funktionalitet, som i förlängningen även ska leda till bättre service via telefonin. Kommunen kommer även att göra betydande besparingar på årsbasis. Vi är väldigt nöjda med utfallet och ser fram emot ett gott samarbete med Telenor, säger Anders Einarsson, kommunchef.

Avtalet med Telenor Sverige AB är på tre år med möjlighet till två års förlängning. Den tidigare teleoperatören, Telia, är fortsatt en viktig leverantör för kommunen inom områdena datakommunikation och internetanslutning.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com