« Föreg. Nästa »

Telenor blir ny teleoperatör för Bollebygds kommun


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Telenor blir ny teleoperatör för Bollebygds kommun


Christer Falk 2014-05-29

Telenor Sverige AB är den leverantör som tilldelats kontrakt efter att Bollebygds kommun under våren genomfört en upphandlig för växel, fast- och mobil telefoni samt mobil datatrafik. Det innebär att kommunen nu genomför ett operatörsbyte, eftersom Telia tidigare varit leverantör på området. Kommunen får även en helt ny växellösning.

Bollebygds kommun har genomfört ett avrop på Kammarkollegiets ramavtal Kommunikation som tjänst (KST).


- Vi har lagt stor vikt vid att vara formellt korrekta i upphandlingsförfarandet och att bjuda in till god konkurrensutsättning. Resultatet av upphandlingen blev som vi önskade med flera intressanta lösningsförslag, där Telenor till slut avgjorde i den slutliga prisjämförelsen, säger Klas Höglund, IT-samordnare och ansvarig handläggare för kommunens telefoniupphandling. 

Telenor har offererat en sammanhållen lösning med en molnbaserad växel och mobila anknytningar. Det innebär att kommunen i flera fall kommer att byta från fast telefoni till förmån för mobila lösningar, vilket sammanfaller väl med kommunens ambition att jobba flexibelt genom en ökad förmåga till ett mobilt arbetssätt med goda möjligheter till rörlighet.

Arbetet med att byta ut växeln pågår för fullt och under juni månad (23/6) kommer de nya lösningarna tas i bruk. Det är ett omfattande arbete att byta teleoperatör i en kommun, men samtidigt ger det möjlighet till en fullständig genomlysning av all telefoni.
 
- Det här ger oss en utökad funktionalitet, som i förlängningen även ska leda till bättre service via telefonin. Kommunen kommer även att göra betydande besparingar på årsbasis. Vi är väldigt nöjda med utfallet och ser fram emot ett gott samarbete med Telenor, säger Anders Einarsson, kommunchef.

Avtalet med Telenor Sverige AB är på tre år med möjlighet till två års förlängning. Den tidigare teleoperatören, Telia, är fortsatt en viktig leverantör för kommunen inom områdena datakommunikation och internetanslutning.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com