« Föreg. Nästa »

Extra föreningsstöd att sökaAnsökningsperiod: 27/11-10/12 2020


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommuns hemsida 20201127

Extra föreningsstöd att söka
Ansökningsperiod: 27/11-10/12 2020


Christer Falk 2020-12-01


Pandemin har lett till stora ekonomiska förluster för föreningar i Bollebygds kommun. Kommunstyrelsen har därför beslutat att avsätta 500 000 kronor i extra föreningsstöd som föreningar kan ansöka om att ta del av.

Restriktioner för att minimera smittspridning påverkar oss alla, och så även våra föreningar. Det kan exempelvis handla om att verksamhet blivit inställd med inkomstbortfall som följd. Bollebygds kommun vill stötta föreningslivet och avsätter därför 500 000 kronor i extra föreningsstöd, det beslutade kommunstyrelsen på sitt möte den 24 november.

Alla föreningar kan ansöka om bidrag och den totala summan på 500 000 kronor ska fördelas solidariskt så att så många föreningar som möjligt kan få stöd. De flesta föreningar har drabbats ekonomiskt och en förening kan därför inte förvänta sig full kompensation. Det är viktigt att föreningar som söker känner solidaritet med andra föreningar i Bollebygd och gör rimliga bedömningar av hur stort stöd som behövs.

Ansökan om extra föreningsstöd tas emot fram till den 10/12 2020. Beslut och utbetalning sker före den 7/1 2021. Vid fördelning av det extra föreningsstödet tas hänsyn till föreningens totala ekonomi och uppföljning sker i efterhand i samband med 2021 års ekonomiska redovisning.

Hjälp till att sprida informationen till föreningar i din närhet

Information om det extra föreningsstödet har gått ut via mail till föreningar i Bollebygd. Många föreningar har tyvärr inte uppgett e-postadress i föreningsregistret. Hjälp därför gärna till att sprida denna information vidare så att så många föreningar som möjligt får möjlighet att ansöka om stöd.

Ladda ner informationsbrevet som skickats ut till föreningarna här.

Förening och vill ansöka om stöd? Så här gör ni!

Skicka er ansökan till mailadress: utbildningsförvaltningen@bollebygd.se
eller brevledes till: Bollebygds kommun, utbildningsförvaltningen, 517 83 Bollebygd

I brevet vill vi att ni beskriver era förluster på grund av covid-19 samt hur mycket (i svenska kronor) ni söker i kompensationsstöd av den avsatta potten. Redovisa även om er förening har tagit del av ytterligare externa medel på grund av pandemin, exempelvis statligt stöd eller liknande.

Glöm inte att uppge vilken förening ansökan gäller, kontaktuppgifter till ordförande samt bank eller postgirokonto för utbetalning.

Tidsplan

Ansökningsperiod: 27/11-10/12 2020
Handläggning och besked/utbetalning sker innan 7/1 2021.

Kriterier för extra föreningsstöd

  • Ansökan ska innehålla underlag som visar hur föreningen drabbats ekonomiskt och med vilket belopp.
  • Föreningen ska ha hemvist i Bollebygds kommun.
  • Evenemang och verksamhet som skulle genomförts mellan den 12 mars och 30 november 2020 kan kompenseras.
  • Faktiska kostnader för evenemang och verksamheter kan kompenseras.
  • Uteblivna deltagar- och anmälningsintäkter, reducerat antal deltagare och andra intäktsbortfall i direkt relation till inställd verksamhet kan kompenseras.
  • Kompensationen som delas ut ska relateras till föreningens totala omsättning.
  • Om ersättning har ansökts och/eller erhållits från annat håll för ändamålet så beaktas det i bedömningen.
  • Ju högre belopp som efterfrågas, desto större krav på verifikation och redovisning till Bollebygds kommun.
  • De som söker bidrag ska kunna redovisa kostnadsbesparingar på grund av coronaviruset för hela verksamheten.
  • Uteblivna pengar från sponsoravtal eller media-avtal ersätts inte

Vid bedömning av föreningens ekonomiska skada kommer hänsyn tas till följande

  • Förluster vid aktiviteter/arrangemang
  • Förluster vid ordinarie verksamhet
  • Minskade kostnader för föreningen
  • Stöd från andra organisationer

Ovanstående punkter bidrar till en bedömning av föreningens totala ekonomiska skada.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com