« Föreg. Nästa »

Tisdagsklubben har firat 20-årsjubileum


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Gått ett var runt jorden...

Tisdagsklubben har firat 20-årsjubileum


Christer Falk 2015-02-10


När Tisdagsklubben firade 20-årsjubileum tisdag för två veckor sedan kunde de också fira att de gått ett varv runt jorden.  Något som trion Göran Appelkvist, Stig Hansson och Arthur Ericsson säkert inte räknade med när de startade Tisdagsklubben för 20 år sedan.


Året var 1995 och tanken om att starta något som kunde vara bra både för det sociala livet och dessutom ge lite lagom motion hade surrat i Stig Hanssons huvud under något år.
– Vi sålde vår skobutik 1988 så jag hade varit pensionär i några år och ville ut och träffa folk på ett trevligt sätt. Därför kom tankarna som jag berättade om för Göran Appelkvist och Arthur Ericsson hemma vid köksbordet en dag i januari 1995, minns Stig Hansson och fortsätter.
– Båda tyckte min idé om att träffas en gång i veckan och ägna någon eller några timmar åt en promenad var bra och där började det. Att vi startade en tisdag var en slump. Vid nyåret 1996 var vi nio som deltog i våra tisdagspromenader.


Fyllt på
Under åren har fler och fler anslutit sig till Tisdagsklubben och idag finns 21 gubbar på deltagarlistan.
– Vi är inte någon organiserad förening men har ändå en lista på deltagarna som vill hänga på. Den som vill kommer till Gästgivartorget klockan 10.00 på tisdagarna för där startar vi våra promenader. I början, när vi alla var lite yngre, gick vi bortåt milen men nu brukar vi gå mellan fyra och fem kilometer, säger Göran Appelkvist.


Lägger banan
Det är alltid en av deltagarna som lägger upp tisdagens promenad. Det innebär att ibland börjar tisdagspromenaden med en biltur.
– Vi har förlagt många av våra promenader till orter utanför Bollebygd. Omväxling förnöjer och i samband med att vi lämnar Bollebygd brukar den som svarar för promenaden på ”annan ort” se till vi bjuds på något extra. Exempelvis en lokal sevärdhet, berättar Arthur som är den som svarar för musikunderhållningen i gruppen.
– Ibland brukar jag bjuda på några dragspelslåtar, det piggar upp efter en tuff vandring, menar Arthur.

 
Matpaus
Varje vandring innehåller självklart en matpaus. Det där med att fylla ryggsäcken med några goda smörgåsar och en termos kaffe hör till.
– Men många, många gånger har Göran Appelkvist stått hemma i köket och kokat väldigt god ärtsoppa. Ärtsoppa som han delat upp i portioner och försett oss med på torget. Dessa tillfällen har vi satt stort värde på, menar Stig Hansson.

 

Utflykter och gratulationer
Under den 20 gångna åren har Tisdagsklubben gjort flera resor runt om i landet.
– Den 11 september 2002 satt vi i en bastu vid fjällstationen i Grövelsjön när vi fick veta vad som hänt i New York. När någon i gruppen fyller år som slutar med fem eller 0 gratulerar vi. Det brukar bli någon plojpresent.

 

20-årsfika
För att riktigt uppmärksamma 20-årsjubileumet serverades smörgåstårta, tårta och kaffe inomhus denna jubileumstisdag.
– Lite extra fick det allt bli, men några av oss hann ändå med en tisdagspromenad på drygt 5 kilometer innan festligheterna, säger Arthur som denna dag bytte promenaden mot kaffekok och dukning.

 

Gemenskap
Tisdagsklubben har under åren utvecklats till att bli en träffpunkt som bjuder exakt på det som var Stig Hanssons tanke. Social samvaro och så lite motion på det.
– Ibland blir det som man vill och under de här 20 åren har vi haft väldigt roligt. Promenaderna innebär att vi lär känna varandra och kompisandan finns där. Men vi är ett antal pensionärer och när åren rullar på faller en del ifrån. Sådant är ju livet. De som lämnat oss hedrar vi varje jul med en ros på deras gravar., konstaterar Stig Hansson.

Artikeln var publicerad i AnnonsMarknan onsdagen den 4 februari.

 


Göran Appelkvist, Stig Hansson och Arthur Ericsson närmast kameran och grundare av Tisdagsklubben för 20 år sedan
Göran Appelkvist, Stig Hansson och Arthur Ericsson närmast kameran och grundare av Tisdagsklubben för 20 år sedan


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com