« Föreg. Nästa »

Fullt i Åsenstugen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Fullt i Åsenstugen


Christer Falk 2015-07-08


Trots regn och rusk - eller kanske just därför - fylldes Åsenstugen i Bollebygds Hembygdspark när Hembygdsföreningen bjöd in till Musikkryss.
–Drygt trettio personer mötte upp och det tycker vi är väldigt roligt, säger Anita Andersson, ordförande i Hembygdsföreningen.

I vanlig ordning var och är det Arthur Eriksson och Inger Helander som svarar för musik och musikkryss.
–Vår lättsamma underhållning går hem. Men innan själva tävlandet går igång så finns kaffe, ostmackor och våfflor att köpa. Fikat är en fin del av kvällen, menar Anita Andersson.

Våfflor
För dagen var det Sigge Bodén som svarade för våffeltillverkningen och Ronny Gustavsson gjorde ett och annat smakprov.
–Det gäller ju att kvalitetsäkra våfflorna, skratta Ronny som gav Siggge Bodén med beröm godkänt.

Nästa onsdag
Om en vecka är det Musikkryss igen i Hembygdsparken. Nytt kryss och ny musik.
–Då är ni välkomna och så hoppas vi på sommarväder så vi kan hålla till utomhus - då känns det lite mera somrigt, säger Anita och hälsar välkommen.

Sigge Bodén svarade för våffelgräddning.
Sigge Bodén svarade för våffelgräddning.


Långbordet fylldes till sista plats i Åsenstugan
Långbordet fylldes till sista plats i Åsenstugan


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com