« Föreg. Nästa »

Drygt 13 miljoner plus…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Drygt 13 miljoner plus…


Christer Falk 2007-10-07

Christer Johansson har anledning att se glad ut. Det går bra för Bollebygds kommun
Christer Johansson har anledning att se glad ut. Det går bra för Bollebygds kommun

Senaste delårsbokslutet för Bollebygds kommun pekar på drygt 13 miljoner i överskott. Ett resultat som ligger sju miljoner och lite till över det överskottsmål som fullmäktigeförsamlingen i Bollebygd tagit beslut om.

Målet som kommunens fullmäktigeförsamling satt upp innebär att 2 procent av intäkterna från skatt och statsbidrag ska stanna kvar i kommunens skattkammare när man passerar årsskiftet.
-Den utveckling vi nu glatt kan konstatera liknar förra årets och även 2006 blev ett bra år, säger kommunstyrelsens ordförande, moderaten Christer Johansson.

Ingen skattesänkning
Trots friska pengar på kistbotten vill inte Christer Johansson tala om skattesänkningar.
-Vi har stora investeringar framför oss. Högstadieskolan i Bollebygd står inför en stor renovering som kommer att kosta mellan 50 och 60 miljoner. Vi har ett ständigt behov av nya förskolegrupper, ett behov som vi måste se till att uppfylla om vi vill att folk ska flytta hit till Bollebygd. När vi har gjort de här investeringarna kan vi kanske börja titta på skatteläget i kommunen, men inte förrän då.

Stora barngrupper
Under de senare åren har det gjorts en del besparingsåtgärder och oppositionen har sedan länge påpekat att antalet elever i skolklasserna och antalet barn i förskolegrupperna blivit fler och fler.
-Rolf Söderlund, vice ordförande i BUN, Barn- och utbildningsnämnden har motionerat om en utbyggnad av barnomsorgen. Motionen är cirka ett år gammal men vi har fortfarande inte fått något svar på den, säger oppositionsrådet och socialdemokraten Peter Rosholm och fortsätter.
-Vi behöver bygga en förskola vart annat år för att leva upp till behoven. Vi behöver också växa när det gäller äldreomsorgen men vi vet att det jobbas på konkreta framtidsplaner både inom barn- och äldreomsorg.

Högkonjunkturen
De goda tiderna ”drabbar” naturligtvis även Bollebygd.
-Självklart har de goda tiderna sin del i att det går bra för kommunen men de besparingar vi har gjort får inte förringas, menar Christer Johansson och här får han medhåll av Peter Rosholm.

Peter Rosholm, socialdemokrat och oppositionsråd i Bollebygds kommun håller med om att besparingarna har påverkat det ekonomiska resultatet.
Peter Rosholm, socialdemokrat och oppositionsråd i Bollebygds kommun håller med om att besparingarna har påverkat det ekonomiska resultatet.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com