« Föreg. Nästa »

Dansösen Tove Alström Johansson – 2014-års kulturstipendiat i Bollebygd.


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
2014-års Kulturstipendiat utsedd

Dansösen Tove Alström Johansson
– 2014-års kulturstipendiat i Bollebygd.


Christer Falk 2014-04-24

Gömd bakom den stora checken skriver David Brorsson, fullmäktiges ordförande på checken på 10 000 kronor som Tove Alström Johansson fick ta emot.<br />Gunnel Brandt vice ordförande och Kejo Laine andre vice ordförande ser till att allt går rätt till.
Gömd bakom den stora checken skriver David Brorsson, fullmäktiges ordförande på checken på 10 000 kronor som Tove Alström Johansson fick ta emot.
Gunnel Brandt vice ordförande och Kejo Laine andre vice ordförande ser till att allt går rätt till.


Tove Alström Johansson är Bollebygdstjejen som idag studerar fjärde terminen på Balettakademin i Göteborg och ser fram emot ett yrkesliv som dansare.
–Den här uppmuntran som kulturstipendiet ger mig är värt jättemycket för mig. Jag har ett år kvar på min utbildning hos Balettakademin - sen får vi se, säger en glad och positiv kulturstipendiat.

Motiveringen till att just Tove fick årets stipendium lät så här:
”Tove får stipendiet för sin tidiga och aktiva start på karriären i Bollebygds kommuns föreningsliv och som uppmuntran i sina fortsatta studier och karriär som professionell dansare.”

Uppväxt i Bollebygd
Tove är född och uppvuxen i Bollebygd men bor sedan ett par år tillbaka i Göteborg där hon studerar på Balettakademin.
–Jag går danslinjen och har ett år kvar. Sen får vi se vad jag kommer att göra. Dans kommer det att handla om det vet Tove redan.

Mer om årets kulturstipendiat i Bollebygd kan du läsa i nästa nummer av AnnonsMarknan.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com