« Föreg. Nästa »

Många ärenden på kommunstyrelsens bord


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Många ärenden på kommunstyrelsens bord


Christer Falk 2007-06-30


När kommunstyrelsens sammanträdde i torsdags kväll (28 juni) fanns 13 ärenden på föredragningslistan. -Ekonomin går bra. Vi har budgeterat med ett överskott om 6,5 miljoner för 2007 men enligt de prognoser vi nu fick ser det ut som den summa kan öka med drygt 50 procent, säger kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson.

Stora investeringar
Under 2007 kommer investeringar att göras för bortåt 40 miljoner i kommunen.
-Vi har därför fått fullmakt i ks att låna upp till 22 miljoner, berättar Christer Johansson vidare och räknar upp några exempel på de investeringar som görs och ska göras under året.
- En VA-ledning ska byggas till Grönkullen
- Området Tyftet har köpts in
- Taket på Bollebygdsskolan måste lagas.
- En upprustning av bollebygdskolan invändigt står också på tur
- Förskolans lokaler vid Skattgården ska ersättas med paviljonger till dess att den nya förskolan på Erikstorp är klar. Detta eftersom nuvarande lokaler är mögelskadade.

Deltider som vill arbeta heltid
En fråga har gått ut till anställda inom barn- och äldreomsorgen om hur många som idag arbetar deltid vill gå upp till heltid. Resultatet av undersökningen visar att 57 procent av de tillfrågade vill öka sin arbetstid jämfört med idag.

Detaljplan
Byggnads- och miljönämnden har fått uppdraget att ta fram en detaljplan för det nyinköpta området Tyftet på Erikstorp. Detaljplanen behövs för det framtida bostadsbyggandet.

Stoåns dalgång
På kommunstyrelsens bord låg även ett önskemål om yttrande över ett förslag till områdesbestämmelser för Storåns dalgång. Områdesbestämmelser som exempelvis är viktiga med tanke på den påverkan som framtidens Götalandsbana kommer att innebära.
-Vi kommer att yttra oss om det här förslaget efter att vi samrått med Härryda kommun, säger Christer Johansson.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com