« Föreg. Nästa »

Bollebygdsbon köpte Triss i morsdagspresent – skrapade fram 1,8 miljoner kronor i direktsändning


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygdsbon köpte Triss i morsdagspresent
– skrapade fram 1,8 miljoner kronor i direktsändning


Christer Falk 2018-07-14

Carina Hederdal även maken Mikael samt Carinas bror Benjamin Andersson och hans fru Annika.

Carina Hederdal även maken Mikael samt Carinas bror Benjamin Andersson och hans fru Annika.När Carina Hederdal köpte Triss till sin mamma i morsdagspresent kunde hon knappast tro att det skulle leda familjen till TV4-studion och Trisskrap i direktsändning. Det var precis vad som hände för Bollebygdsbon dock som under lördagsmorgonen vann 15 000 kronor i månaden i 10 år. 


Tidigare i våras köpte 59-åriga Carina Hederdal Triss på Hemköp i Bollebygd till sin mamma på morsdag. När tre klöversymboler uppenbarade sig blev det livat i familjen och mamman, som är i 80-årsåldern, bestämde direkt att hennes tre barn skulle få dela på vinsten. Carina, som hade köpt lotten, utsågs till att skrapa fram vinsten från TV4-studion.

Det skulle dröja några månader innan tiden var inne för Trisskrap i direktsändning av Nyhetsmorgonen och med på plats var Carinas man Mikael, samt brodern Benjamin och svägerskan Annika. Mikael Hederdal berättade att de brukade köpa en del Triss till sig själva.

– Vi har ett kompisgäng som har som ritual att köpa två Triss var varje gång vi ses så skrapar man alla ihop, sa han innan sändningen.

– Jag har jobbat en del uppe i Jämtland på sistone och då har jag åkt runt och köpt Triss på varenda lilla butik runtom och hoppats möta på vinnarlotten och så köper Carina en hemma med storvinsten på, la han till och skrattade.

Nervöst i rutan

När det var dags att skrapa följde de andra skrapet från studion och bakom kamerorna såg de på hur Carina inledde med att skrapa fram 10 år. I väntan på att få skrapa fram summan hann gänget gå fram och prata med Carina, som mannen tyckte verkade nervös.

– Nu får du slappna av lite, sa Mikael till Carina medan de andra skrattade.

Sedan skrapade Carina fram att syskonen skulle få dela på 15 000 kronor i månaden vilket gav en totalsumma på 1,8 miljoner kronor.

– Yes, jättehärligt att få lite extra, sa Carina till programledaren.

Efteråt sa maken att han tyckte hon verkat mindre nervös under andra skrapet.

– Du växte in i det lite mer, sa han och skrattade.

Svenska Spels vinnarkommunikatör Johanna Alba, som var på plats på TV4 under lördagen, träffar många nervösa Trissvinnare genom sitt jobb.

– Det är nog lätt att sitta hemma i soffan, eller som idag, stå bakom kulisserna och vara kaxig men jag tror de flesta skulle vara nervösa över att dels vara i direktsändning och även över att skrapa fram en vinstsumma. Båda situationerna är ju sådana man inte gör varje dag oftast så lite nerver ska man nog ha, sa Johanna Alba.

– Dock så skojade ju Mikael bara med sin fru lite och det var härligt att se att vinsten skulle delas så att den gläder fler.

Det är andra dagen i rad som Västra Götalands län har en TV-Trissvinst efter att Ulricehamnsbon Annica skrapat fram 250 000 kronor under fredagen.

– Västra Götaland fortsätter att vara ett vinnarlän. Enligt Svenska Spels Miljonvinstrapport ledde Västra Götalands län överlägset under årets andra kvartal gällande total vinstsumma, mycket tack vare Drömvinsten på drygt 208 miljoner till Partille i maj , avslutade Johanna Alba.


Carina Hederdal med sina lyckosamma skrapningar.
Carina Hederdal med sina lyckosamma skrapningar.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.