« Föreg. Nästa »

Bollebygdsbon köpte Triss i morsdagspresent – skrapade fram 1,8 miljoner kronor i direktsändning


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygdsbon köpte Triss i morsdagspresent
– skrapade fram 1,8 miljoner kronor i direktsändning


Christer Falk 2018-07-14

Carina Hederdal även maken Mikael samt Carinas bror Benjamin Andersson och hans fru Annika.

Carina Hederdal även maken Mikael samt Carinas bror Benjamin Andersson och hans fru Annika.När Carina Hederdal köpte Triss till sin mamma i morsdagspresent kunde hon knappast tro att det skulle leda familjen till TV4-studion och Trisskrap i direktsändning. Det var precis vad som hände för Bollebygdsbon dock som under lördagsmorgonen vann 15 000 kronor i månaden i 10 år. 


Tidigare i våras köpte 59-åriga Carina Hederdal Triss på Hemköp i Bollebygd till sin mamma på morsdag. När tre klöversymboler uppenbarade sig blev det livat i familjen och mamman, som är i 80-årsåldern, bestämde direkt att hennes tre barn skulle få dela på vinsten. Carina, som hade köpt lotten, utsågs till att skrapa fram vinsten från TV4-studion.

Det skulle dröja några månader innan tiden var inne för Trisskrap i direktsändning av Nyhetsmorgonen och med på plats var Carinas man Mikael, samt brodern Benjamin och svägerskan Annika. Mikael Hederdal berättade att de brukade köpa en del Triss till sig själva.

– Vi har ett kompisgäng som har som ritual att köpa två Triss var varje gång vi ses så skrapar man alla ihop, sa han innan sändningen.

– Jag har jobbat en del uppe i Jämtland på sistone och då har jag åkt runt och köpt Triss på varenda lilla butik runtom och hoppats möta på vinnarlotten och så köper Carina en hemma med storvinsten på, la han till och skrattade.

Nervöst i rutan

När det var dags att skrapa följde de andra skrapet från studion och bakom kamerorna såg de på hur Carina inledde med att skrapa fram 10 år. I väntan på att få skrapa fram summan hann gänget gå fram och prata med Carina, som mannen tyckte verkade nervös.

– Nu får du slappna av lite, sa Mikael till Carina medan de andra skrattade.

Sedan skrapade Carina fram att syskonen skulle få dela på 15 000 kronor i månaden vilket gav en totalsumma på 1,8 miljoner kronor.

– Yes, jättehärligt att få lite extra, sa Carina till programledaren.

Efteråt sa maken att han tyckte hon verkat mindre nervös under andra skrapet.

– Du växte in i det lite mer, sa han och skrattade.

Svenska Spels vinnarkommunikatör Johanna Alba, som var på plats på TV4 under lördagen, träffar många nervösa Trissvinnare genom sitt jobb.

– Det är nog lätt att sitta hemma i soffan, eller som idag, stå bakom kulisserna och vara kaxig men jag tror de flesta skulle vara nervösa över att dels vara i direktsändning och även över att skrapa fram en vinstsumma. Båda situationerna är ju sådana man inte gör varje dag oftast så lite nerver ska man nog ha, sa Johanna Alba.

– Dock så skojade ju Mikael bara med sin fru lite och det var härligt att se att vinsten skulle delas så att den gläder fler.

Det är andra dagen i rad som Västra Götalands län har en TV-Trissvinst efter att Ulricehamnsbon Annica skrapat fram 250 000 kronor under fredagen.

– Västra Götaland fortsätter att vara ett vinnarlän. Enligt Svenska Spels Miljonvinstrapport ledde Västra Götalands län överlägset under årets andra kvartal gällande total vinstsumma, mycket tack vare Drömvinsten på drygt 208 miljoner till Partille i maj , avslutade Johanna Alba.


Carina Hederdal med sina lyckosamma skrapningar.
Carina Hederdal med sina lyckosamma skrapningar.


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com