« Föreg. Nästa »

Första spadtaget blev en första sprängning


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Första spadtaget blev en första sprängning


Christer Falk 2008-05-19

Bengt-Olof Hammar och kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson har tryckt på sprängknappen.
Bengt-Olof Hammar och kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson har tryckt på sprängknappen.

Idag, måndagen den 19 maj, genomförde Bengt-Olof Hammar och kommunstyrelsens ordförande i Bollebygd, Christer Johansson (m) en gemensam sprängning där paret Bengt-Olof och Berit Hammar nu bygger ett industrihotell.

Om tre dagar har paret Hammar varit förlovade i 40 år och nu, tre dagar innan går deras 22 gemensamma bygge igång.
-Jag vill gärna börja med att än en gång berömma Bollebygds kommun. Här är det lätta att bedriva verksamheter. Kommunen agerar snabbt och effektivt och beröm ska även Lantmäteriet ha eftersom de svarat upp med bra och effektiv service, berömde Hammar innan han i vanlig ordning plockade fram sin bibel och läste en vers från Psaltaren 25 innan han välsignade även detta bygge.

Centralt
Bengt-Olof Hammar tog även upp den centrala placering som Bollebygd har.
– 4-5 minuter så är man ute på motorvägen. Det tar 35 minuter till Göteborg, 15 minuter till Landvetter och Borås. Kan man ligga mer centralt. Det är naturligtvis en av anledningarna till att vi finns här och nu bygger vidare.

Chansning och tack
Efter sprängningen som Hammar och Johansson svarade för är uppförandet av ett 1500 kvadratmeter stort industrihotell igång.
- Det är en chansning som jag och min fru gör. Men det är också ett försök till ett tack för den industrifastighet som kommunen byggde åt oss i Olsfors när vi startade vår verksamhet där. Nu hoppas vi att företag hör av sig och vill hyra lokaler och därmed hoppas vi också att arbetstillfällena blir fler här i Bollebygd.

1500 kvadrat
Nybygget som ligger på södra sidan av gamla R40 blir 36 meter brett och 46 meter djupt.
- Vi bygger i samma stil som nuvarande industrifastigheten för Hammar Maskin AB. Takhöjden blir 6.20 och portarna 4,50 höga så de flesta av verksamheter kan flytta in här, menar Bengt-Olof Hammar.

Sen höst
Hela bygget kommer att vara färdigt under sen höst.
- Och då hoppas vi naturligtvis att även några hyresgäster finns på plats, säger Bengt-Olof Hammar.

Förebild
Kommunalrådet Johansson tog naturligtvis emot Bent-Olof Hammars positiva omdöme om kommunen och menade att Bengt-Olof Hammar nu är med och öppnar upp byggandet på det område som idag är avsatt som industrimark.
- Jag tycker att Bengt-Olof Hammar visar vägen för andra företagare med sitt nybygge på den södra sidan av gamla R40. Här finns en lättillgänglig industrimark som vi hoppas ska tas i bruk undan för undan. Det är också både smickrande och roligt att höra Bengt-Olof Hammars tro på Bollebygd.

Lokala entreprenörer
För sprängningen svarade LJ Sprängteknik från Olsfors och på plats fanns även Per-Erik Axelsson från Nätts Entreprenad från Hultafors.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com