« Föreg. Nästa »

Första spadtaget blev en första sprängning


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Första spadtaget blev en första sprängning


Christer Falk 2008-05-19

Bengt-Olof Hammar och kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson har tryckt på sprängknappen.
Bengt-Olof Hammar och kommunstyrelsens ordförande Christer Johansson har tryckt på sprängknappen.

Idag, måndagen den 19 maj, genomförde Bengt-Olof Hammar och kommunstyrelsens ordförande i Bollebygd, Christer Johansson (m) en gemensam sprängning där paret Bengt-Olof och Berit Hammar nu bygger ett industrihotell.

Om tre dagar har paret Hammar varit förlovade i 40 år och nu, tre dagar innan går deras 22 gemensamma bygge igång.
-Jag vill gärna börja med att än en gång berömma Bollebygds kommun. Här är det lätta att bedriva verksamheter. Kommunen agerar snabbt och effektivt och beröm ska även Lantmäteriet ha eftersom de svarat upp med bra och effektiv service, berömde Hammar innan han i vanlig ordning plockade fram sin bibel och läste en vers från Psaltaren 25 innan han välsignade även detta bygge.

Centralt
Bengt-Olof Hammar tog även upp den centrala placering som Bollebygd har.
– 4-5 minuter så är man ute på motorvägen. Det tar 35 minuter till Göteborg, 15 minuter till Landvetter och Borås. Kan man ligga mer centralt. Det är naturligtvis en av anledningarna till att vi finns här och nu bygger vidare.

Chansning och tack
Efter sprängningen som Hammar och Johansson svarade för är uppförandet av ett 1500 kvadratmeter stort industrihotell igång.
- Det är en chansning som jag och min fru gör. Men det är också ett försök till ett tack för den industrifastighet som kommunen byggde åt oss i Olsfors när vi startade vår verksamhet där. Nu hoppas vi att företag hör av sig och vill hyra lokaler och därmed hoppas vi också att arbetstillfällena blir fler här i Bollebygd.

1500 kvadrat
Nybygget som ligger på södra sidan av gamla R40 blir 36 meter brett och 46 meter djupt.
- Vi bygger i samma stil som nuvarande industrifastigheten för Hammar Maskin AB. Takhöjden blir 6.20 och portarna 4,50 höga så de flesta av verksamheter kan flytta in här, menar Bengt-Olof Hammar.

Sen höst
Hela bygget kommer att vara färdigt under sen höst.
- Och då hoppas vi naturligtvis att även några hyresgäster finns på plats, säger Bengt-Olof Hammar.

Förebild
Kommunalrådet Johansson tog naturligtvis emot Bent-Olof Hammars positiva omdöme om kommunen och menade att Bengt-Olof Hammar nu är med och öppnar upp byggandet på det område som idag är avsatt som industrimark.
- Jag tycker att Bengt-Olof Hammar visar vägen för andra företagare med sitt nybygge på den södra sidan av gamla R40. Här finns en lättillgänglig industrimark som vi hoppas ska tas i bruk undan för undan. Det är också både smickrande och roligt att höra Bengt-Olof Hammars tro på Bollebygd.

Lokala entreprenörer
För sprängningen svarade LJ Sprängteknik från Olsfors och på plats fanns även Per-Erik Axelsson från Nätts Entreprenad från Hultafors.

Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com