« Föreg. Nästa »

Har längtat…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Har längtat…


Christer Falk 2019-11-27


För Kristina Bohman har en dröm gått i uppfyllelse.

– Jag har alltid velat vara med i Luciatåget och allra helst har jag velat bli Lucia. Nu har jag fått hedersuppdraget och är jätteglad för det, säger Kristina Bohman när vi hälsar på hos familjen på Erikstorp i Bollebygd. 


Kristina går i nian på Bollebygdskolan och är just nu engagerad i att få så bra betyg som möjligt. I februari ska hon, som alla andra som går ur nian, söka till gymnasiet.
– Jag väljer nog samhällslinjen med inriktning beteendevetenskap. Mitt drömyrke är att bli utredare hos polisen, säger Kristina och berättar att hon känner alla de andra tjejerna som just nu jobbar med att öva in de välkända och älskade sångerna som hör Luciafirandet till.

 
Fritiden
På fritiden sjunger Kristina i kyrkans ungdomskör och både tränar och tävlar i orientering. OK Orinto är hemmaklubben.
– Två delar av min fritid som kompletterar min vardag på ett bra sätt. Och så skolan förstås, fortsätter årets Lucia som under ett par år i ungdomskören varit med och stöttat Lucia med tärnor vid kröningen i Bollebygds kyrka,
– De flesta texterna kan jag redan, nu arbetar körledaren Torbjörn Widfeldt med att lyssna in vilka sånger som passar oss bäst för solosång. Vi tränar varje onsdag och vårt första framträdande blir redan den 30 november i Rävlanda – på Björkelids servicehus.

Vad blir roligast
På frågan om vad som blir roligast med att få vara Lucia svarar Kristina så här.
– Det ska bli roligt att få vara med och göra människor lite glada i vintermörkret. Jag tror att vi kommer att framkalla ett och annat minne hos de som kommer att lyssna på oss. Det känns bra.

FAKTA
Namn: Kristina Bohman.
Ålder: 15 år.
Bor: Bollebygd.
Sysselsättning: Går i nian på Bollebygdskolan.
Intressen: Sjunger i kör, tränar och tävlar i orientering. 

Artikeln har varit pubilcerad i AnnonsMarknan 20191127

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com